Події

Нечистоти з житомирського водоканалу забруднюють не лише річку, а й земельні ресурси, - екологічна інспекція

7 October 2021, 13:07

Житомирські екологи 7 жовтня фіксують чергове забруднення річки Тетерів через поломку на водоканалі і кажуть, що нечистоти забруднюють і земельні ресурси.

Про це 7 жовтня повідомили на сторінці Державної екологічної інспекції Поліського округу у Facebook.

«Знову КП «Житомирводоканал» забруднює річку Тетерів. Сьогодні зранку стало відомо, що вкотре з ГКНС по вул. Івана Гонти 16, КП «Житомирводоканал» неочищені стоки потрапляють до річки Тетерів. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу негайно здійснено виїзд з метою фіксації даної події та відбору проб води для проведення лабораторних досліджень. Візуально, скид який тече до річки Тетерів має неприроднє забарвлення, а саме сіро-коричневого кольору, що свідчить про наявність в скиді великої концентрації забруднюючих речовин. А також виявлено, що за допомогою мотопомпи з ГКНС нечистоти відкачуються на рельєф місцевості, що призводить до забруднення земельних ресурсів. Про подальший розвиток подій інформуватимемо додатково, а також здійснимо розрахунок розміру шкоду завданої навколишньому природному середовищу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня на водоканалі у Житомирі знову вийшов з ладу насос на ГКНС, неочищені стоки потрапили в Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологи поломка водоканал скид нечистоти  
Матеріали по темі