Суспільство

Який вигляд має палац Терещенків, Тригірський монастир та водосховище з висоти пташиного польоту

18 October 2021, 16:49

Житомирщина багата на красиву природу, архітектуру та визначні місця. Так, лише за 20 км від Житомира знаходиться палац Терещенків у Денишах, точніше його залишки. Вже довгий час палац в руїнах. Там частково збереглася вежа, фасад та частина західної стіни. Та попри це, охочих побачити палац Терещенків не меншає, а ще це місце є дуже популярним для проведення фотосесій.

Ще одним із магнітів для туристів є невеличке село поблизу Житомира Тригір’я, яке розташоване на правому скелястому березі річки Тетерів. Окрасою села є дивовижна природа, а також Преображенський Тригірський чоловічий монастир, до якого з’їжджаються туристи з різних куточків України. Сам монастир має довгу і насичену історію, а головною святинею його вважають чудотворну ікону Тригірської Божої Матері, що відноситься по стилю письма до 18 століття. А за церковної огорожі відкривається надзвичайно красива панорама: скелясте узбережжя з деревами різної породи, дамба та величезне водосховище. Якщо уважно подивитись на береги Тетерева в селі Тригір’я, то на скелях можна побачити, наскільки впав рівень води у водосховищі.


Санаторій, руїни палацу та відтворене поселення слов’ян у селі Дениші Житомирського району. Фоторепортаж від літа 2019 дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дениші Тригір'я Тетерів водосховище палац Терещенків монастир  
Матеріали по темі