Події

Подробиці порятунку 67-річної жительки Житомирської області, яка дві доби блукала полем

27 October 2021, 11:56

У Новоград-Волинському районі Житомирської області розшукували 67-річну жінку, яка пасла худобу, але ввечері додому так і не повернулася. Місцеві спочатку самотужки, а потім із копами прочісували поля та лісопосадки, але марно. І коли вже не сподівалися знайти її живою, таки натрапили на жінку.

Про те, що з нею сталось та як вдалося вижити – 26 жовтня йшлося в сюжеті ТСН.19:30.

«Світлана Маркова оговтується від пережитого та розповідає, що пасла худобу, коли хтось підпалив сухостій. Вона намагалася перегнати худобу подалі від вогню та диму, але перечепилася і впала. А підвестися вже не змогла», – розповідає кореспондентка Телевізійної служби новин.


Відео ТСН

Рідні забили на сполох ввечері, коли худоба прийшла додому сама, без жінки. Спочатку намагалися знайти її самотужки, а зранку подзвонили у поліцію. Цілий день усе село і кілька десятків поліцейських прочісували поля та лісопосадки.

Сільська голова Надія Залевська зізнається, що знайти жінку живою вже не сподівалися.

Але надвечір другого дня пошуків поліцейські почули з кущів заклик про допомогу. Ледь притомну жінку забрала «швидка». Медики діагностували у неї вивих ключиці і переохолодження.

Сама жінка про пережите згадує неохоче. Каже, що не відчувала холоду, а от від голоду та спраги мучилася. Вона каже, що в кишені мала кілька горішків і яблуко – цього було достатньо.

Рідні пані Світлани розповідають: жінка самотня. Прихистили її кілька років тому, відтоді вона допомагає їм по господарству. Але запевняють – після мандрів жінки пасти худобу їй вже не дозволять.

Нагадаємо, 23 жовтня 2021 року в Новоград-Волинському районі дільничні офіцери поліції розшукали зниклу 21 жовтня жительку с. Романівки. Як з’ясувалось, жінка спочатку заблукала, а потім ще й травмувалась, упавши у полі. Тож виявили її поліцейські у безпорадному та напівсвідомому стані та відразу передали під опіку медиків.

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня 2020 року пішла в ліс по ягоди та не повернулася додому 83-річна жителька села Карвинівка Романівського району Житомирської області Людмила Шатило. Поліція оголосила жінку в розшук. Пообіді 6 липня бабусю розшукали поблизу села Годиха. Згодом пенсіонерка розповіла, що вибратися з лісу їй допоміг пес Тітушка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук зникнення поліція Романівка травмування  
Матеріали по темі