Політика

«Пропозиція» на Житомирщині перемогла у протистоянні з АТ «Житомиргаз»

27 October 2021, 14:49

З початку тижня головним питанням депутатів Житомирської обласної, міської та районної рад від «Пропозиції» було захистити споживачів від необґрунтованого збільшення цін на транспортування газу у 2,5 рази. Сьогодні можна говорити про те, що перший раунд за жителями області та партією «Пропозиція».

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що «Житомиргаз» має намір провести громадські слухання щодо підняття тарифу на транспортування. Слухання підприємство чомусь вирішило провести онлайн, посилаючись на «червону зону», яка в області ще не введена, та без своєчасного повідомлення про громадські слухання керівництва ОДА та обласної ради. Депутати від «Пропозиції» повідомили житомирян про спробу «Житомиргазу» за їхньою спиною підняти тариф та закликали прийти на громадські слухання до АТ «Житомиргаз». Депутати теж мали намір бути присутніми під час громадських слухань. Того дня під приміщення «Житомиргазу» прибули депутати обласної, міської та районної ради від «Пропозиції» та міський голова Бердичева Сергій Орлюк. Представники інших політичних сил, на жаль, до пікетувальників не приєднались.

Попри те, що мешканці області та депутати прийшли завчасно для участі у громадських слуханнях, до приміщення їх не пустили, а також відмовились приймати список вимог з підписами житомирян, що долучились до мітингу. Поспілкуватись з керівництвом газопостачальника стало можливим тільки тоді, коли люди прорвались до будівлі та вивели керівника «Житомиргазу» Валентина Ющенко до протестуючих.

Не отримавши відповіді на свої запитання під облгазом, депутати розглянули питання підвищення тарифів під час засідання постійної комісії з соціально-економічного розвитку обласної ради.

«Житомиргаз» був змушений погодитись включити вимоги, висунуті громадою області під час протесту до пакета документів, які газопостачальник передає в НКРЕКП. Також представники підприємства змушені були визнати порушення в проведенні процедури підготовки та проведення громадських слухань. Адже «червону зону» вони оголосили самовільно, а процедура підготовки до обговорень онлайн має бути іншою. З’ясувалось також, що про проведення слухань не були попереджені обласна рада, обласна державна адміністрація та Житомирська міська рада. До списку порушень у проведенні громадських слухань додалось перешкоджання депутатській діяльності, що було зафіксовано представниками поліції, які прибули до «Житомиргазу» на виклик депутатів.

Внаслідок двох днів напруженого спілкування з газопостачальником керівництво обласної ради, обласної державної адміністрації та депутати від «Пропозиції» домоглись того, що АТ «Житомиргаз» погодився внести зауваження до протоколу проведення громадських слухань та передати його в НКРЕКП та пообіцяли, що підвищення тарифу за транспортування газу в 2,5 рази точно не буде. Остаточне рішення НКРЕКП має ухвалити до 30 жовтня.

Пресслужба політичної партії "Пропозиція"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: партія "Пропозиція" Житомиргаз  
Матеріали по темі