Події

У Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, які у сараях виготовляли фальсифікований алкоголь та продавали через підприємців

9 November 2021, 13:52

Правоохоронці Житомирської області викрили групу осіб у Олевську та Коростені, які налагодили незаконну мережу придбання та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв. Коньяк і горілку виготовляли у сараях та продавали оптовими партіями.

Про це 9 листопада повідомила пресслужба Житомирської окружної прокуратури.

«У вівторок, 9 листопада, у межах досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України, у містах Олевську та Коростені проведено 8 санкціонованих обшуків у будинках, господарських приміщеннях та автомобілях зазначених осіб. За попередніми даними, під час обшуків виявлено понад 3 тонни фальсифікованого коньяку, горілки та спирту невідомого походження, а також знаряддя для їх виготовлення, 2000 пачок тютюнових виробів, ємкості, у які розфасовували фальсифікат для продажу, більше півсотні флаконів ароматизаторів, понад 30 тис. грн тощо. Установлено, що група осіб – четверо місцевих жителів - налагодили незаконне виготовлення та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв без марок акцизного податку, які становлять загрозу для життя і здоров’я людей. Виготовлену у господарських приміщеннях алкогольну продукцію сумнівної якості розфасовували у 10-літрові ємкості типу Bag-in-Box та збували через приватних підприємців і торговельну мережу на території Житомирської області. Щодо вилученої фальсифікованої продукції буде призначено відповідну експертизу», - йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини скоєного злочину та причетність інших осіб.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури, проводять слідчі Коростенського райуправління поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 року група житомирян організувала виробництво «елітного» алкоголю: у цехах розливали фальсифіковану горілку, бренді та лікери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь фальсифікат прокуратура  
Матеріали по темі