Фоторепортаж

RE: Бурштин, метеорит та західноєвропейський живопис ХVI-XVIIІ століття: як під час карантину потрапити у Житомирський краєзнавчий музей і на що там подивитися. Фоторепортаж

20 November 2021, 11:40

Житомирський обласний краєзнавчий музей знову відчинений для відвідувачів. За яких умов можна потрапити у музей та на що там зараз можна подивитися, дізнавалися наші журналісти.

“Ми відкрилися з 17 листопада. У перший день у нас було лише два відвідувачі, і вчора теж було два відвідувачі. Сьогодні вже трішки більше. До відвідування запрошуємо всіх охочих, які пройшли повний курс вакцинації або мають негативний ПЛР-тест, який діє протягом 72 годин, документа від лікаря про наявність протипоказань або довідки про перенесення хвороби. Крім цього, у нас є обмеження за кількістю людей в групі екскурсії - не більше п’яти осіб. Великі групи ми розводимо по різних залах з розрахунку 1 особа на 10 квадратних метрів. На сьогодні фактично всі наші працівники вакциновані, пройшли повний курс. Кілька не вакцинувалося за медичними протипоказами або мають рекомендації відтермінування проведення вакцинації”, - розповідає директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

У музеї можна ознайомитися з постійними експозиціями історичного відділу, етнографічного відділу, картинною галереєю західноєвропейського живопису 16-18 століття, а також зі стаціонарними виставками природничого відділу. Наразі працює мінералогічна виставка “Камінь істини”. Вона діятиме до 1 грудня.

“Окрім цього, намагаємося впроваджувати різні цікавинки: благодійники розробили нам квест, його можна проходити під час відвідування музею. А ще разом з “Ноосферою” розробляємо проєкт з “оживлення” картин та скульптур. Тож незабаром, прийшовши у музей і навівши телефон на QR-код, який буде розміщено поряд з експонатами, можна буде побачити “живу”, анімовану картинку”, - розповів Роман Насонов.

Як у Житомирі працювали музеї, кінотеатри і театри станом 1 листопада 2021 року, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей краєзнавчий музей  
Матеріали по темі