Місто

​Чи працюють музеї, кінотеатри та театри в «червоному» Житомирі

1 November 2021, 12:08

З 30 жовтня 2021 у Житомирі почав діяти червоний рівень епіднебезпеки.

Журналісти Житомир.info з’ясовували, чи працюють в червоній зоні заклади культури та дозвілля: бібліотеки, музеї, театри, кінотеатри.

Зранку 1 листопада пресслужба Житомирського обласного краєзнавчого музею повідомила, що у зв’язку з посиленням карантинних обмежень філії музею припинили приймати відвідувачів

«Дорогі друзі, змушені повідомити, що у зв'язку з посиленням карантинних обмежень наш музей призупинив прийом відвідувачів на період дії "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Щойно ситуація зміниться - ми обов'язково проінформуємо вас про відновлення роботи. Бережіть себе», - йдеться у повідомленні краєзнавчого музею.

У Житомирському обласному літературному музеї поки що також не приймають відвідувачів.

«Поки що музей не приймає відвідувачів. Ми будемо дотримуватися рекомендацій, наказів Кабінету Міністрів і місцевих комісій ТЕБ і НС. Усю додаткову інформацію про зміни у роботі закладу буде оприлюднено на офіційних сторінках», - поінформували в музеї.

Про зміну порядку роботи напередодні червоної зони повідомив і Національний музей космонавтики.

«З 30 жовтня у зв’язку з переходом до «червоної зони» змінюється порядок роботи музею. Меморіальний будинок-музей припиняє роботу для відвідувачів. Експозиція «Космос» працюватиме для відвідувачів з «зеленими» сертифікатами про повну вакцинацію», - повідомили в музеї космонавтики.


Про припинення обслуговування через карантин завчасно попередила своїх відвідувачів Житомирська обласна бібліотека для юнацтва.

«Шановні друзі» Задля нашої спільної безпеки юнацька дотримується карантинних вимог. В зв'язку із введенням "червоної зони" починаючи з цієї суботи ми припиняємо обслуговування», - повідомили в бібліотеці.

У КЗ «Міські публічні бібліотеки» Житомирської міської ради розповіли, що бібліотеки працюють, адже увесь персонал 100% вакцинований. Обслуговують читачів, які мають зелені Covid-сертифікати.

У Житомирському академічному музично-драматичному театрі імені Кочерги наразі якраз вирішують, чи відбуватимуться вистави в період дії обмежень «червоної зони». Пообіцяли найближчим часом поінформувати відвідувачів про своє рішення на офіційній сторінці у фейсбук.

Тим часом призупинив показ вистав Житомирський академічний театр ляльок.

«Дорогі наші глядачі, у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації Житомирський театр ляльок змушений на деякий час припинити показ вистав. Усі квитки, придбані заздалегідь, залишаються дійсними, впродовж сезону в будь-який момент ви зможете обміняти їх у касі театру. Про відновлення роботи повідомимо, слідкуйте за оголошеннями. Бережіть себе та своїх рідних, зовсім скоро зустрінемося!», - йдеться у повідомленні лялькового театру.

Продовжує працювати в «червоній зоні» комунальний кінотеатр імені Франка. На своїй сторінці у фейсбук заклад оприлюднив детальні умови відвідування кінотеатру в червоній зоні: особи старше 18 років повинні мати «зелені» COVID-сертифікати, особи старше 12 років повинні відвідувати кінотеатр у масках.

У Житомирі продовжує роботу кінотеатр «Україна». На сайті закладу запевняють, що у них – безпечно, дотримуються усіх карантинних вимог, персонал вакциновано, просять відвідувачів одягати маски.

Чи працює житомирський кінотеатр «Мультиплекс» станом на ранок 1 листопада, офіційної інформації немає, однак на сторінці у фейсбук 18 жовтня «Мультиплекс» інформував про те, що кінотеатри цієї мережі продовжують працювати у містах, де запровадили червону зону (на той час Дніпро, Кривий Ріг, Херсон, Запоріжжя, Одеса, Маріуполь, Львів). Запевняли, що усі співробітники вакциновані і в масках, зали дезінфіковані. Для відвідувачів потрібні ковід-документи.

Нагадаємо, з 30 жовтня 2021 Житомирська область переходить до червоної зони. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконкому 26 жовтня 2021 у Житомирі карантинні обмеження для бізнесу знову відтермінували до 28 жовтня, а шкільні канікули продовжили ще на тиждень.

Втім житомирські підприємці не зважають на обмеження, введені владою з 28 жовтня.

Які карантинні обмеження чекають на житомирян в громадському транспорті, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин червона зона обмеження сертифікат театр музей кінотеатр бібліотека  
Матеріали по темі