Фоторепортаж

Матрац «на ніжках» та шалені знижки: «чорна п’ятниця» по-житомирськи. Фоторепортаж

25 November 2021, 13:41

Кілька років поспіль Житомир не обходить стороною традиція влаштовувати святкові розпродажі наприкінці року. Ця традиція народилася в Америці у 50-х роках минулого сторіччя і нині популярна у всьому світі. День великого розпродажу називають Black Friday, або ж «чорна п’ятниця».

Цьогоріч оголошень, вивісок, банерів, що «говорять» про зниження цін, в Житомирі дуже багато. На кожному кроці, не лише магазини, пекарні, секонд-хенди, але навіть аптеки пропонують шалені знижки. В одній з аптек рекламний плакат закликає «не втрачати голову в гонитві за знижками» і пропонує до -50% на деякі лікарські засоби.

Найпопулярнішою цифрою цьогоріч стала -70%. Таку знижку, якщо пошукати, можна отримати на білизну, прикраси, товари для дому та іграшки. Найскромніші знижки – у ювелірних магазинах: вони починаються з -10%.

Деякі підприємці вирішили скреативити і рекламують «чорну п’ятницю» за допомогою ростового матраца.

Традиційно знижки почалися ще з понеділка (22 листопада) і триватимуть до наступного понеділка або ж до кінця місяця (29-30 листопада). У деяких торгових мережах та магазинах «чорна п'ятниця» плавно перетікає в новорічно-різдвяний розпродаж.

Зазначимо, що на кінець листопада припадає ще одне так зване свято – «День без покупок», або Buy Nothing Day. Цей день виник, щоб утримати людей від надмірного споживання та надлишкових покупок, адже придбані речі не роблять людей по-справжньому щасливими. Приєднатися до цього свята дуже просто – потрібно відмовитися від покупок та походів у магазини у цей день.

Які знижки пропонували у Житомирі на Black Friday в 2020 році, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чорна п’ятниця  
Матеріали по темі