Фоторепортаж

Від 10% до 80%: які знижки пропонують житомирські магазини напередодні «чорної п'ятниці». Фоторепортаж

26 November 2020, 15:05

Вже звичною для України і, зокрема, для Житомира, стала традиція влаштовувати день розпродажів та знижок під назвою “чорна п'ятниця”. Родом ця традиція з Америки, З’явилася у 1950-х роках і проводили її після Дня подяки у кінці листопада. Саме з неї починався сезон розпродажів. Цьогоріч Black Friday випадає на 27 листопада, тож, ми вирішили подивитися напередодні, які знижки пропонують житомирянам місцеві магазини.

Через "карантин вихідного дня", більшість магазинів розпочали розпродажі не у п'ятницю, а у середу. Навіть у торгових залах деяких магазинів лунають оголошення про те, що “середа - то маленька п'ятниця”, тож знижки діють ще з середи. Інші магазини вирішили піти ще далі і влаштували п'ятницю з початку тижня.

Якщо всередині торгових центрів та магазинів оголошень про знижки дуже багато, то зовні магазинів яскравих і великих оголошень мало. Лише великі мережі цьогоріч дозволили собі яскраві борди, сітілайти та плакати. Маленькі магазинчики переважно обмежуються лаконічними написами на вході, надрукованими на звичайному принтері.

Різні магазини пропонують різні знижки. Мінімальна, яку нам довелося побачити - 10%, а максимальна - 80%. Проте, покупці досить скептично ставляться до таких великих знижок і вважають, що ціни напередодні підняли, щоб потім знизити.

Деякі торгові мережі та магазини пропонують більші знижки при замовленні онлайн, пояснюючи це епідситуацією в країні.

Цікаво, що на “чорну п'ятницю" припадає ще одне свято - “День без покупок”, або Buy Nothing Day. Цей день виник, щоб утримати людей від надмірного споживання та надлишкових покупок, адже покупки не роблять людей по-справжньому щасливими. Приєднатися до цього свята дуже просто - потрібно відмовитися від покупок та походів у магазини у цей день.

Тож, обирайте самі, який день ви святкуватимете у п’ятницю 27 листопада.

Як житомиряни шукали знижки та що купували у 2019 році дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: покупки чорна п'ятниця розпродаж магазини знижка  
Матеріали по темі