Політика

Команда партії «Слуга Народу» вшанувала 100-річчя битви під Базаром: встановлено каплицю

25 November 2021, 15:56

На Житомирщині вшановували пам'ять воїнів армії УНР, які загинули у бою під селом Базар.

Представники влади різних рівнів, військові, учні та місцеві жителі поіменно згадали загиблих військових та поклали квіти до меморіалу.

«Сьогодні в Народицькій громаді у селі Базар ми вшановуємо 100-річчя битви вояків Української Народної Республіки, які під головуванням генерала Тютюнника у 21 році дали у цих місцях бій більшовицькій армії. Пройшло 100 років і фактично нічого не змінилося, ми так само у 2021 році продовжуємо боротьбу, продовжуємо війну з Росією. Це війна не України з Росією, а Росії з Україною, тому що саме Російська Федерація стала агресором», – говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


Біля меморіалу був розгорнутий прапор, а оркестр виконав Державний Гімн України.

«Цих 100 років, з яких 70 – часи радянської влади, навчили нас, що лише українська армія здатна захистити нас від наших ворогів», – каже Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Цього ж дня на території меморіалу освятили капличку, яку тут побудували за сприянням команди партії «Слуга Народу». Капличка присвячена пам'яті всіх загиблих захисників України.

«Насамперед сьогоднішня подія дуже життєрадісна. Завдяки депутату Арсенію Пушкаренку, який дійсно потрудився і допоміг побудувати біля меморіального пам'ятника капличку для громади, де вони мають можливість молитися саме українською, нашою рідною мовою», – говорить настоятель каплиці ієрей Стахій Савчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко нардеп Слуга народу Баранівка Базар Народицький район  
Матеріали по темі