Політика

​За сприяння Сергія Кузьміних виділено 5 млн грн на ремонт покрівель Чуднівської лікарні

29 November 2021, 14:07

Цього літа буревій пошкодив покрівлі на двох будівлях КНП «Чуднівська лікарня». Адміністрація медзакладу оперативно взялася шукати підтримку і допомогу в ліквідації наслідків негоди.

«Звернулися і до народного депутата Сергія Кузьміних, добре знаючи, що він допомогає медзакладам Житомирщини, неодноразово підтримував і нашу лікарню, – розповів директор КНП «Чуднівська лікарня» Ігор Лукашенко. – За сприяння народного депутата були виділені майже 5 млн грн – і не лише на ремонт даху інфекційного відділення, пошкодженого негодою, а й центрального корпусу!»

У 2018 році інфекційне відділення планували взагалі закрити через відсутність лікарів-інфекціоністів, але вже наступного року такий спеціаліст з’явився, а невдовзі розпочалася пандемія COVID-19. Інфекційне відділення не просто зберегли, а й відремонтували саму будівлю. Зараз це типове боксоване відділення, з автономною подачею кисню, з новою системою водопостачання і водовідведення. Та залишалося одне «але» – стара покрівля, яка за понад 40 років ні разу не ремонтувалася, періодично протікала, а буревій остаточно «допоміг» її зруйнувати, зірвавши чимало листків шиферу.

Сергій Кузьміних ініціював, щоб із коштів, які надаються на соціально-економічний розвиток територій, було виділено понад 600 тис. грн на ремонт даху над інфекційним відділенням. До речі, ще одну покрівлю, пошкоджену буревієм, над приміщенням баклабораторії і стоматкабінетів, уже ремонтують за кошти міського та обласного бюджетів.

Також за поданням Сергія Кузьміних виділено 4,2 млн грн на реконструкцію покрівлі корпусу стаціонару, капітальний ремонт якої не проводився з моменту будівництва – з 1977 року. Після завершення робіт у лікарні планують зайнятися внутрішнім ремонтом центрального корпусу.

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Сергій Кузьміних приділяє особливу увагу розвитку медичної сфери. Впродовж останнього року за його ініціативи у Чуднівській лікарні з’явилися автомобіль «швидкої» допомоги, сучасні лабораторні аналізатори та лапароскопічна стійка.

Пресслужба народного депутата Сергія Кузьміних

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: політика Кузьміних нардеп Чуднів лікарня  
Матеріали по темі