Події

Суд оштрафував жителя Житомирського району, в автомобілі якого поліція знайшла тушу козулі

15 December 2021, 10:27

Житомирський районний суд оштрафував чоловіка, в автомобілі якого восени 2021 року правоохоронці знайшли тушу впольованої козулі. Окрім відшкодування збитків у розмірі 32 тисяч гривень, браконьєру доведеться сплатити ще й 1020 гривень штрафу.

Постанову щодо відповідного адмінправопорушення Житомирський районний суд виніс 16 листопада 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень її оприлюднили 1 грудня.

Саме правопорушення було зафіксоване у вересні 2021 року. Відповідно до матеріалів, які надійшли до суду від Державного підприємства «Житомирське лісове господарство», на світанку 3 вересня у багажнику автомобіля правопорушника був виявлений труп самки козулі. Належних документів на право її добування у водія не було.

«Своїми протиправними діями завдав державі збитків на суму 32000 (тридцять дві тисячі) грн», – йдеться у постанові.

На судові засідання правопорушник не з’являвся.

«Вищевказане свідчить про небажання останнього з`явитися у судове засідання та розцінює його поведінку, як затягування розгляду справи до моменту закінчення строків, передбачених ст. 38 КУпАП для прийняття рішення, а тому суд розглядає дані матеріали за відсутності правопорушника», – зазначено у матеріалах суду.

Суд не взяв до уваги і «письмові пояснення правопорушника від 04.09.2021, в частині того, що про знаходження у його автомобілі незаконно добутої козулі він дізнався лише від працівників поліції». Тож суд прийшов до висновку, що чоловік надав неправдиві пояснення з метою уникнення адміністративної відповідальності.

Скріншот з постанови Житомирського районного суду від 16.11.2021 року

Врешті, суд постановив визнати чоловіка «винним у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 85 КУпАП, та призначити адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 60 (шістдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 (одна тисяча двадцять) грн».

Також на користь держави з правопорушника стягнули 454 гривень судового збору.

Нагадаємо, на світанку 3 вересня 2021 у селі Тетерівка, що поблизу Житомира, за порушення правил дорожнього руху правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ під керуванням 37-річного жителя Житомирського району. З автомобіля вилучили зброю, патрони до неї та тушу впольованої козулі.

Як повідомляв Житомир.info, Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала, що 3 січня 2021 року в одному із мисливських господарств Житомирської області було виявлено незаконне добування козулі європейської. На місці події затримали правопорушника та склали адмінматеріали. Розмір заподіяної шкоди склав 32 тис. грн, який порушник визнав повністю і в добровільному порядку відшкодував. Порушником виявився майстер лісу Пилиповицького лісництва ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ». Постановою від 10 лютого 2021 року Новоград-Волинський міськрайонний суд оштрафував його на 1020 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: козуля браконьєр браконьєрство мисливець дичина полювання суд штраф постанова  
Матеріали по темі