Влада

Мер Житомира пояснив, чому терміново скликав позачергову сесію

17 December 2021, 09:49

Позачергову сесію міської ради скликали для того, щоб списати 30 мільйонів різниці в тарифах.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив на початку пленарного засідання, яке почалося 17 грудня о 9:00.

«Сьогоднішня наша сесії зумовлена тим, що позавчора (15 грудня) у нас в Києві о 8-й ранку вже була нарада з міністром регіонального розвитку Олексієм Михайловичем Чернишовим з приводу постанови по списанню різниці в тарифах по підприємствах теплокомуненерго і водоканалу. Фактично нам з 2018 року Верховна рада обіцяла списати цю різницю, але цього не відбувалося. Приблизно два тижні тому Верховна рада проголосувала зміни до бюджету в цьому році – це 26,9 мільярда гривень по Україні, які планується списати по різниці в тарифах підприємств комунальної власності. Відповідно до цієї постанови це має відбутися після рішення сесії. Ми намагалися зробити, щоб постанова враховувала трансферти з місцевих бюджетів, щоб вони не були відмінусовані в цій різниці в тарифах, бо для нас це різниця в списанні приблизно в 200 мільйонів гривень. На минулому тижні Кабінет міністрів проголосував дану методику, але вона поки що не підписана: йдуть перемовини з Міжнародним валютним фондом, бо МВФ відкрито категорично проти. Для того, щоб не втратити ці кошти, було вирішено терміново провести сесії місцевих рад і прийняти рішення по списанню. «Нафтогаз» готовий працювати в суботу і неділю щодо укладання договорів на списання (різниці в тарифах), закінчується бюджетний рік і нам треба сьогодні швидко прийняти рішення і відправити в «Нафтогаз»», - сказав Сергій Сухомлин.

За словами мера, Житомиру спишуть приблизно 30 млн грн, якщо ж постанова Кабміну буде підписана, то спишуть ще 210 млн грн, загальна сума до списання становитиме 248 млн грн.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 16 грудня мер підписав розпорядження про скликання позачергової сесії, у порядку денному якої лише три питання.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2021 року під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України, був підписаний Меморандум про непідвищення рівня тарифів. На засіданні міськвиконкому 1 жовтня мер Житомира наголошував, що держава для населення зафіксувала ціну на газ для теплокомуненерго на рівні – 7,4 грн за 1 куб, що дасть змогу пройти опалювальний сезон не підіймаючи тариф, він залишиться на рівні минулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада тариф сесія Сухомлин  
Матеріали по темі