Місто

Лікарні та школи Житомира на 100% готові до опалювального сезону, який розпочнеться 11 жовтня, новий тариф ще не встановили

1 October 2021, 12:58

Офіційний початок опалювального сезону у Житомирі планується на 11 жовтня. В закладах освіти та лікарнях за потреби тепло можуть дати ще раніше, але за письмовим зверненням.

Таке рішення 1 жовтня підтримали на засіданні виконавчого комітету міської ради.

«Даним проєктом рішення пропонується розпочати опалювальний сезон 2021-2022 з 11 жовтня відповідно до добової середньої температури. Також передбачається розпочати технологічний пуск для того, щоб взяти газ для обладнання, яке було капітально відремонтовано, з 1 жовтня 2021 року. Також передбачається у цей період, відповідно до письмових звернень керівників лікувально-профілактичних установ, закладів освіти, дошкільних закладів, навіть раніше – 11 жовтня запускати опалення, якщо буде відповідне звернення та підстави в залежності до температурного режиму. Всі роботи, які стосуються початку опалювального періоду, завершені. Тобто освіта, медицина на 100 % підготовлені до початку опалювального періоду. Роботи теплокомуненерго, водоканалу також завершені на 98-99%, залишаються роботи по благоустрою, де був порушений благоустрій», – говорить начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.


Олександр Марцун зазначив: ті будинку, які минулого року не отримали тепло вчасно, перевіряли у першу чергу.

«Як правило, плани підготовки до наступного опалювального періоду передбачають аналіз проблем, які виникали у попереднiй період, звичайно, всі ці питання враховані. Але, на жаль, ніхто не застрахований, на старті опалювального періоду бувають різні випадки, через те, що мережі зношені, складно передбачити. В літній період ми проводимо гідрологічні випробування на мережах зовнішніх, але не всі це проводять в житлових будинках. Заміна мереж проводилася: Новий Бульвар, вулиця Гагаріна, Лятошинського, 14. Більше ніж 2 км мереж було замінено в поліуретановій ізоляції, тобто попередньо ізольовані труби», – розповідає начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.

Також міський голова розповів про цьогорічну вартість та зазначив, що тарифи для житомирян будуть розглядати на найближчому засіданні виконкому.

«Держава для населення зафіксувала ціну на газ, для теплокомуненерго на рівні – 7,4 грн за 1 куб. Ця різниця дуже велика, у меншу сторону від комерційної ціни. Це дасть нам змогу пройти опалювальний сезон не підіймаючи тариф, він залишиться на рівні минулого року. Держава частково компенсувала ціну на газ, до бюджетів міст додатково спрямовується на наступний рік 4%, ми чекаємо голосування у Верховній раді по змінах до бюджетного кодексу і до бюджету України. Ця сума може компенсувати газ для населення. Але у нас залишається інша сторона, бо у нас понад 10 млн кубів газу – це газ для бюджетних організації, наших шкіл та садочків. Ще позавчора Нафтогаз не був готовий давати фіксовану ціну, говорити про 24 тис. без ПДВ. Але при втручанні президента та Офісу президента, Нафтогаз зафіксував ціну на рівні 13,6- 14,9 грн за 1 куб. м без ПДВ. Зрозуміло, що ця ціна у двічі вищі ніж минулого року, але вона є нижчою ніж ціна на ринку», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що Уряд, «Нафтогаз» та представники місцевої влади підписали меморандум про непідвищення тарифів на тепло та гарячу воду.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2021 року на черговому засіданні Житомирського виконкому підбили підсумки роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та окреслили завдання з підготовки до опалювального сезону 2021-2022.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон опалення тепло тариф виконком  
Матеріали по темі