Події

Обкрадала магазини за сценарієм із телепередачі: у Житомирській області до 5 років ув’язнення засудили «працівницю РЕМу»

25 January 2022, 15:37

У Житомирській області судили жінку, яка в «оригінальний спосіб» обкрадала магазини: приходила до закладу торгівлі та, представившись працівницею РЕМу, розповідала продавцеві про потенційну небезпеку ураження електричним струмом. Шахрайка одразу бралася за «проведення робіт з відключення електроструму», але перед цим продавець обов’язково мав вийти з приміщення. Скориставшись його відсутністю, «працівниця РЕМу» забирала гроші: в одному магазині вкрала кошти з жіночої сумочки, в іншому – винесла касу. За такий «промисел» жінка отримала п’ятирічне ув’язнення.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи Коростенський міськрайонний суд Житомирської області виніс 19 січня 2022 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 21 січня.

Обвинувачена – уродженка Первомайського району Луганської області, раніше неодноразово судима.

Скріншот з вироку Коростенського міськрайонного суду від 19.01.2022

Крадіжки в двох магазинах у Коростені жінка скоїла навесні 2021 року. В одному з торговельних закладів «працівниця РЕМу», скориставшись відсутністю продавчині, поцупила з її сумочки 2300 грн. Іншу крадіжку скоїла в кіоску. «Під вигаданим приводом небезпеки для життя внаслідок ураження електричним струмом попросила останню (продавчиню, – ред.) скласти грошові кошти в пакет на період проведення робіт з відключення електроструму. Після чого вимкнула світло, скориставшись тим, що ОСОБА_3, будучи введеною в оману, не стежила за діями ОСОБА_1, шляхом вільного доступу із полімерного пакету, таємно викрала грошові кошти в сумі 40 000 гривень, які належать фізичній особі-підприємцю ОСОБА_4».

У суді обвинувачена визнала свою вину та розповіла, що сценарій скоєння злочину запозичила із телевізійної передачі.

Скріншот з вироку Коростенського міськрайонного суду від 19.01.2022

Врешті, суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.185 КК Українита призначити їй покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. На підставі ст. 70ч.4 КК України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання призначеного покарання та попереднього покарання за вироком Коростишівського районного суду Житомирської області від 14.12.2021 року остаточно призначити покарання у виді 5 (п’яти) років (двох) місяців позбавлення волі».

Як повідомляв Житомир.info, 24 лютого 2021 року 50-річна житомирянка, продавець одного із магазинів міста, віддала свої прикраси та гроші шахрайці, яка прийшла «перевіряти стан заземлення». 21 квітня на такий же «на гачок» попалася 64-річна житомирянка, яка працює у крамниці: жінка втратила всі свої прикраси та 1700 гривень. 4 травня ще одна продавчиня житомирського магазину «клюнула» на шахрайство під приводом перевірки заземлення і віддала виручку та прикраси. 7 червня 2021 керівник ГУНП у Київській області Андрій Нєбитов повідомив про затримання «на гарячому» шахрайки, на рахунку якої щонайменше 20 злочинних епізодів, вчинених за однією і тією ж схемою. Жінку затримали обухівські правоохоронці. Тоді поліція оприлюднила фото шахрайки і просила інших можливих потерпілих впізнати злодійку. 22 червня слідчі Житомирського райуправління поліції повідомили затриманій на Київщині 43-річній шахрайці про обґрунтовану підозру у скоєнні низки ошуканств в Житомирі. 14 грудня 2021 Коростишівський райсуд Житомирської області виніс вирок шахрайці, уродженці Луганської області, яка видавала себе за працівницю РЕМу і під приводом вимірювання заземлення виманювала у продавців готівку і прикраси: за ошуканства жінка отримала 5 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка магазин шахрайство ошуканство Коростень прокуратура  
Матеріали по темі