Події

​Правоохоронці встановили причетність бердичівлянина до 23 крадіжок: чоловік отримав 7 років ув’язнення

26 January 2022, 10:29

За вчинення низки майнових злочинів на території Бердичівщини місцевий житель отримав 7 років позбавлення волі.

Про це 26 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирської області.

«7 років позбавлення волі – такий вирок днями виніс Бердичівський міськрайонний суд 31-річному чоловікові. За задокументованими і доведеними поліцією обставинами, той у 2018 та 2019 роках вчинив низку злочинів на території району. Судові розгляди проводилися за обвинуваченнями щодо вчинення чоловіком крадіжок, угону транспортного засобу, а також незаконного збуту наркотичних речовин та психотропів у виправній установі», - йдеться у повідомленні.

Так, з початку 2018 року до поліції надходили заяви від місцевих жителів про крадіжки майна з будинків, квартир, гаражів та транспортних засобів. Серед викрадених речей були електроінструменти, побутова техніка, велосипеди, ювелірні та хутряні вироби, гаджети та інші цінні речі. Розслідування проводилися за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

У червні 2019 року працівники кримінальної поліції за підозрою у вчиненні крадіжки затримали тоді ще 29-річного місцевого жителя. Він вже встиг продати частину викраденого, решту слідчі вилучили. Під час досудового розслідування була встановлена причетність чоловіка щонайменше до 23 фактів викрадення чужого майна на суму понад 130 тисяч гривень.

Також у судовому засіданні доведено вину чоловіка у незаконному заволодінні мотоциклом «ІЖ-Юпітер» та збуті наркотичних речовин та психотропів засудженим в одній із виправних колоній району, де він відбував покарання за раніше вчинені злочини.

«По завершенню розслідувань обвинувальні акти були передані на розгляд до суду. Засідання тривали близько 2 років. Днями 31-річного чоловіка було визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією частини майна, що належить йому на праві приватної власності», - повідомили в поліції.

До набрання вироку законної сили чоловік знаходитиметься під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2021 Коростенський міськрайонний суд призначив покарання «працівниці РЕМу»: 5 років ув’язнення за крадіжки з магазинів за «сценарієм», який підгледіла у телепередачі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка угон наркотик суд вирок Бердичів  
Матеріали по темі