Політика

За підтримки депутатів «Нашого краю» у Чуднівській лікарні з’явилось сучасне обладнання

31 January 2022, 11:30

У лікарні Чуднова на Житомирщині придбали сучасне медичне обладнання для швидкого загоєння ран у хворих на діабет і після хірургічних втручань. Це відбулось за ініціативи та фінансової підтримки депутатів від політичної партії «Наш край».

Ініціативу партійців «Нашого краю» в Чуднівській громаді та лікарів хірургічного відділення Чуднівської лікарні підтримали депутат Житомирської обласної ради від «Нашого краю», генеральний директор ТОВ «ВІВАД 09» Ігор Ходак і депутат Житомирської районної ради від «Нашого краю» Валерій Мельник. Вони придбали медичний прилад для хірургічного відділення КНП «Чуднівська лікарня», що значно пришвидшує загоєння хронічних трофічних виразок при цукровому діабеті та варикозній хворобі нижніх кінцівок, а також в’ялогранулюючих післяопераційних ран. Додатково до обладнання меценат Ігор Ходак придбав комплекти стерильних систем для проведення вакуумних перев’язок.

За словами завідуючого хірургічного відділення КНП «Чуднівська лікарня» Богдана Сметанюка, застосування нового обладнання дозволяє пришвидшити процес одужання хворого і значно скоротити термін перебування пацієнта у стаціонарі. Аналогічне обладнання вже тривалий час використовується у закордонних медичних закладах.

Відтепер в КНП «Чуднівська лікарня» таке сучасне обладнання буде застосовувати на практиці лікар-хірург з багаторічним стажем В’ячеслав Бондаренко, який працює в закладі з 2007 року.

Директор КНП «Чуднівська лікарня» Ігор Лукашенко розповідає, що навантаження у закладі за минулий рік зросло, оскільки до них звертаються жителі не лише Чуднівської, а й 5 навколишніх громад, тому таке обладнання – це допомога не лише пацієнтам, а й лікарям.

На Житомирщині медичний відсмоктувач БІОМЕД працює у хірургічному відділенні Житомирської обласної лікарні ім. О.Гербачевського, а також у лікарні у Новограді-Волинському. Відтак, Чуднівськалікарнясталатретімлікувальним закладом з такими технологіями в області.

Представник «Нашого краю» Ігор Ходак постійно допомагає медичним закладам області, зокрема і Чуднівській лікарні. Минулого року за сприяння мецената тут з’явилася киснева станція.

Пресслужба політичної партії «Наш край»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: політика політична партія Наш край  
Матеріали по темі