Влада

В Україні з 1 лютого починає діяти постанова Кабміну про мінімальні ціни на пластикові пакети

31 January 2022, 12:16

В Україні з 1 лютого 2022 року починає діяти постанова Кабінету міністрів, якою встановлені мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети.

Постанова була ухвалена на засіданні Уряду 20 грудня 2021 року.

«Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику», - коментував прийняття постанови перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок;

2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;

3,00 грн – пакет з ручками і боковими складками.


Додаток до постанови КМУ

Нагадаємо, 1 червня 2021 року Верховна рада ухвалила закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, який, зокрема, забороняє безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 року. Які ціни встановили на поліетиленові пакети у супермаркетах Житомира та чи пропонують альтернативу – дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2019 року в Житомирі хотіли обмежити використання пластикових пакетів та рекомендувати магазинам «змінити стандарти обслуговування», відповідне рішення Житомирської міської ради ухвалили на сесії 23 квітня 2019 року. У березні того ж року директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця розповідав про таку ініціативу депутатів та готовність бізнесу до ймовірних впроваджень. 22 травня 2019 року міськвиконком підтримав соціальний проєкт #ЦяТорба, який мав обмежити використання пластикових пакетів у Житомирі.

Як житомирянка Ірина змогла скоротити споживання поліетиленових пакетів до трохи більше ніж 60 на рік – дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакет КМУ пластик магазин кульок пакети  
Матеріали по темі