Політика

«Слуга Народу» Житомирщини ініціює виділення додаткових коштів для територіальної оборони

14 February 2022, 17:46

У рамках парламентського контролю народний депутат Арсеній Пушкаренко разом із колегами по фракції «Слуга Народу» відвідали пункт пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю та провели там нараду щодо ситуації в області.

Під час наради представники місцевої влади, поліції, ДСНС та територіальної оборони розповіли про настрої серед людей, комплектацію відповідних підрозділів та чого їм не вистачає.

«Ми готові до спротиву в рамках закону «Про національний спротив», та в рамках завдань, які поставлені перед батальйоном. На даний час визначено постійне місце дислокації батальйону, проводимо облаштування цього ПМД, люди працюють. Забезпечені зброєю, втому числі протитанковими засобами і артилерійськими системами», - розповідає командир окремого батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов.


Ситуація контрольована, а прикордонні громади мають чіткий алгоритм дій та знають як діяти, зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

«Ми переконалися в тому, що сьогодні держава, місцева влада скоординовані й знають як діяти. Територіальна оборона наразі сформована вже на 80 %, у випадку загострення ситуації готові вийти на коротший термін на охорону об’єктів і критичної інфраструктури.

Найголовніше сьогодні залишатися в спокої », - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

За словами Богдана Кицака, сьогодні суспільство не знаходиться у паніці від безпорадності, адже всі чітко розуміють, що потрібно робити.

«Ми маємо бути готовими абсолютно до будь-якого сценарію. Сьогодні по настрою у суспільстві ми бачимо, не стільки, як існує паніка від безпорадності, що робити у разі вторгнення Російської Федерації, а існує переконаність у тому, що ми готові зустрічати, готові захищати свою батьківщину, і маємо чіткий алгоритм того що і як робити для того, щоб захищати і обороняти свою державу», - сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Богдан Кицак.

Після наради на пункті пропуску відбулось засідання політради політичної сили. Одноголосно ухвалили рішення: доручити всім фракціям “Слуга народу” в області ініціювати позачергові засідання місцевих рад. Мета - виділити додаткові кошти для потреб територіальної оборони.

«Сьогодні ми розуміємо, що є близько 2 млн грн для територіальної оборони області. Ми надали доручення, завтра збираємо голів фракцій нашої політичної сили у всіх радах Житомирської області, щоб протягом 5 робочих днів були ініційовані сесії та виділені відповідні кошти», - народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

За словами Тетяни Грищенко: команда «Слуга Народу» швидко реагує, коли мова йде про захист країни.

«Житомирська команда швидко зібралася аби прийняти правильне рішення - захистимо країну разом!», - сказала народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Слуга народу Пушкаренко тероборона Виступовичі  
Матеріали по темі