ДОПОМОГА

Українців закликають не перевантажувати мобільні мережі, щоб залишатися постійно на зв’язку

12 March 2022, 21:35

Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують окупантів на всіх напрямках, а оператори і провайдери працюють стабільно та продовжують надавати послуги електронних комунікацій. Щоб постійно залишатись на зв’язку необхідно зменшити навантаження на мережі мобільних операторів.

Про це 12 березня повідомляє пресслужба парламентського Комітету з питань цифрової трансформації, який звертається до українців і просить посприяти операторам з розвантаження мобільних мереж.

Щоб не перевантажувати мережу потрібно:

Завжди за можливості під’єднуватися до Wi-Fi мережі або користуватися фіксованим інтернетом.

Вимикати функцію автоматичного завантаження файлів та медіа у месенджерах на телефонах. Це можна зробити у налаштуваннях телефона та месенджеру.

Дивитись відео у зниженій якості. Зрозуміло, що до доброго швидко можна звикнути, але такий час, що потрібен зв'язок, а не розваги.

Обмежити дітям онлайн-ігри або запропонувати пограти в ігри, які вже встановлені на девайсі. Також необхідно зменшити час відеоконференцій до мінімуму.

«Багато людей, завантажуючи файли великого розміру, у такий спосіб майнять криптовалюту. Не робити цього. Жарт, але має право на існування: не ставте на завантаження великі файли (фільми, ігри тощо). Давайте разом зробимо маленький внесок у нашу велику перемогу!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 березня 2022 року мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell разом з Міністерством цифрової трансформації України, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку разом з Українською асоціацією операторів зв'язку «Телас» оголосили про запуск національного роумінгу в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерстві цифрової трансформації розробили правила, які допоможуть вистояти під час інформаційної атаки окупантів. Центр протидії дезінформації та проєкт із медіаграмотності «Фільтр» пояснювали, які повідомлення не варто поширювати у воєнний час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна мобільний телефон зв'язок 
Матеріали по темі