ДОПОМОГА

Як не стати жертвою інформаційної війни окупантів. Поради Мінцифри

4 March 2022, 20:16

Зараз у соцмережах і медіа багато фейків та дезінформації. Усе це вороги роблять для того, щоб українці втратили віру в перемогу й опустили руки.

В Міністерстві цифрової трансформації розробили правила, які допоможуть вистояти під час інформаційної атаки окупантів.

1. Користуйтесь офіційними джерелами інформації. Зібрали їх тут. А також офіційними сторінками держслужбовців та органів місцевого самоврядування.

2. У жодному разі не ведіться на рекламні дописи в соцмережах із псевдосторінок СБУ чи інших держвідомств. Їх публікує ворог, щоб втертися вам у довіру. Перевіряйте офіційні сторінки установ на правдивість такої інформації.

3. Жодним чином не поширюйте інформацію про переміщення українських військ, так ви здаєте наші війська ворогу!

4. Поширюйте правду про війну, яку веде РФ в Україні у своїх соцмережах. Пам'ятайте, вони теж є інформаційною зброєю проти ворога!

5. Робіть дописи для своєї аудиторії в соцмережах, спілкуйтеся зі знайомими адміністраторами груп та каналів в інших країнах та поширюйте інформацію через них. Поширюйте правду до росіян, оскільки там повністю обмежений доступ до правдивої інформації.

6. Підтримуйте «гігієну своїх пристроїв»: блокуйте пристрої щоразу після закінчення роботи, встановлюйте застосунки лише з офіційних сервісів, не користуйтеся невідомим Wi-Fi.

7. Захистіть свої соцмережі: встановлюйте складні паролі, не додавайте в друзі невідомі акаунти, увімкніть двоетапну автентифікацію.

8. Підтримуйте дух нашої Армії! Пишіть слова подяки, підбадьорюйте українців!

9. Долучайтеся до лав IT-армії України або до Інтернет Війська.

Зауважимо, що про черговий ФЕЙК 4 березня о 20:13 повідомляє Держслужба спецзв'язку:

У мережі поширюється інформація, що вночі українцям телефонуватимуть з невідомих номерів з метою наведення цілей для авіабомбардування.

Ця інформація не відповідає дійсності, адже фізично встановити точне місцеперебування людини таким способом не можливо, відповідно — навести цілі для авіабомбардування НЕ МОЖЛИВО.

Окупанти мають гарну фантазію, тож вигадують багато нових фейків

Звертаємо увагу, що поширення таких фейків є продовженням інформаційно-психологічної операції для залякування українців, а також з метою, щоб наші громадяни припинили повідомляти місця пересування ворожої техніки.

Довіряйте офіційним джерелам, вірте в Україну та ЗСУ

Перемога буде за нами

274651778-267591752218635-2874460515853404049-n

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 4 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, через годину після цього Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів, основною метою яких було припинення вогню на території України та бойових дій. За результатами проведеного 3 березня другого раунду переговорів між Україною та Росією, яка напала на нашу країну, сторони домовились про гуманітарні коридори для міст, біля яких йдуть найзапекліші бої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Мінцифри інформація фейк дезінформація  
Матеріали по темі