Місто

Житомиряни прибирали від сміття сквер на Польовій та територію біля кінотеатру «Космос»

31 March 2022, 15:29

Сьогодні, 31 березня, у Житомирі знову «Чистий День». Кілька сотень житомирян прийшли, аби долучитися до спільного прибирання на Польовій.

Розпочали толоку о 10 годині в сквері «Космонавт», проте цією локацією житомиряни не обмежились, і станом на 12 годину люди продовжували прибирати біля кінотеатру «Космос».

«На сьогодні було визначена ця територія, у зв'язку з тим, що вона була занедбана, було визначено територію від скверу «Космонавт», вздовж гаражного кооперативу і до вулиці Святослава Ріхтера. Сьогодні більше 200 людей долучилися до цього прибирання, це громада міста та ряд працівників з Інспекції благоустрою. Одна повністю зібрана машина ЗІЛ вже поїхала, ще одна приїде і буде ще одна машина точно. Такий «чистий день» запланований щочетверга. Після кожного прибирання у четвер визначаємося з наступною локацію, і в понеділок буде інформація щодо наступної локації для громадян. Ця інформація висвічується на сайті міської ради та сайті Інспекції з благоустрою Житомира», — розповідає начальник лінійного відділу Інспекції з благоустрою Житомира Олександр Круглий.


Житомиряни кажуть: доєдналися до прибирання, бо хочуть бачити своє місто чистим.

«Побачили різне сміття, прибрали все підряд, тому що треба допомагати нашим людям, це наше місто і воно має завжди бути чистим», — говорить Володимир.

«Ми доєдналися, тому що не хочеться сидіти вдома і просто дивитися, як люди працюють та захищають нашу країну. Ми прибираємо, це хоч трохи, але допомагає. Я сьогодні збирав скло на полі, листя збирав, сміття…», — каже Дмитро.

«Круто, тому що себе відчуваєш корисним у цьому місті. І листя, і сміття, і дуже багато скла, пляшок, від цигарок обгортки, прибираємо все, дуже багато сьогодні мокрого листя. Хто об'єднався до цієї акції, той зрозуміє, що не можна смітити, а хто смітив, той буде смітити, я так думаю, але будемо сподіватися, що до людей трохи дійде. Бо так багато людей вийшло, подивляться, що це корисно, і хтось вкладає частинку себе, щоб прибрати наше місто і, мабуть, не варто смітити», — говорить Любов.

Фоторепортаж з «Космічної» толоки у Житомирі на Польовій – тут

Нагадаємо, 28 березня міська рада запрошувала житомирян 31 березня долучитися до спільного прибирання скверу «Космонавт» на Польовій.

Як повідомляв Житомир.info, перше «велике прибирання» цієї весни в Житомирі влаштували 24 березня. Тисячі містян долучаються до весняної толоки Житомира. Чимало людей прийшло, зокрема, прибрати від сміття берег Тетерева.

Як 24 березня проходила весняна толока у житомирському гідропарку – дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання толока чистий день сквер Польова  
Матеріали по темі