Влада

Житомирська ОВА закликає провести аудит блокпостів: залишити лише погоджені з військовими та правоохоронцями

6 April 2022, 17:54

Житомирська обласна військова адміністрація закликає провести аудит роботи блокпостів, щоб полегшити пересування транспорту.

Таке повідомлення оприлюднене ОВА 6 квітня о 17:13.

«У зв’язку з відновленням мирного життя в умовах воєнного часу на території Житомирщини одним з першочергових завдань є активізація економіки. Однією з головних складових цього процесу є забезпечення безперешкодного пересування транспорту. Це необхідно для забезпечення логістики товарів між виробниками, торговельними мережами та споживачами, пересуванням тимчасово переміщених громадян до місць проживання, якщо це дозволяє безпекова ситуація, або евакуації жителів прифронтових областей. Задля цього у кожній громаді Житомирщини необхідно провести аудит роботи блокпостів. Максимально прибрати перешкоди на дорогах загального та місцевого значення. Здійснення контролю транспорту слід проводити лише на блокпостах, визначених військовим командуванням або керівництвом правоохоронних органів. Інші блокпости на дорогах області наразі необхідно прибрати або перевести в режим спостереження без функції перевірки та контролю транспортних засобів», - інформує ОВА.

Зазначається, що відповідне рішення погоджене Радою оборони Житомирської області.

Нагадаємо, в Житомирі 2 квітня прибирали блокпост біля вокзалу, а 5 квітня «відсували» блокпости на Богунії та Крошні для того, щоб могли нормально ходити тролейбуси.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 4 квітня 2022 року керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає. Рішенням Ради оборони Житомирщини з 6 квітня 2022 року на час воєнного стану в області дозволено легальний продаж пива, вина, шампанського та слабоалкогольних напоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна ОВА блокпост  
Матеріали по темі