ДОПОМОГА

Держспецзвʼязку застерігає: російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців

25 April 2022, 14:59

Фахівці Держспецзвʼязку застерігають: російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців. Крім того, зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти українського населення в соцмережах та месенджерах.

Про це 25 квітня повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

«Зловмисники здійснюють фішингові розсилання з метою заволодіти обліковими даними українців. Meta попереджає про злом акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсилках облікових даних. У зламаних акаунтах російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців – здаватись. У фішингових розсиланнях хакери часто спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави», - йдеться у повідомленні.

Поради фахівців:

не відкривайте листів від невідомих адресатів;

не переходьте за посиланнями з таких листів та не вводьте на сторінках із посиланнями своїх персональних даних;

увімкніть двофакторну авторизацію в соцмережах і всіх сервісах, які підтримують таку послугу.

Зловмисники також можуть здійснюватись розсилання з метою шпигувати за людиною та її контактами.

«Зростає кількість фішингових розсилань під виглядом інформації про державну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, а також українців, які тимчасово виїхали за кордон. Зловмисники, які здійснюють такі розсилання, пильно слідкують за українськими новинами і швидко реагують на звістки про будь-яку допомогу», - інформує Держспецзвʼязку.

Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номерів вашої картки, телефона тощо.

Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в «Дії». Дізнатись інформацію про виплати в інших країнах можна лише в офіційних установах цих країн.

Нагадаємо, 20 квітня кіберполіція попереджала про шахраїв, які за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2022 року пресслужба поліції Житомирської області інформувала про шахраїв, які навіть під час війни продовжують виманювати гроші у довірливих громадян під виглядом допомоги рідним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держспецзвʼязку хакер фішинг шахрай кібератака  
Матеріали по темі