Події

У Житомирській області шахраї продовжують виманювати гроші у довірливих громадян, які хочуть допомогти рідним

2 April 2022, 19:17

Навіть смертельна загроза через воєнні дії не змусила шахраїв відмовитись від перевірених схем ошуканства: зловмисники пропонують «допомогти та залагодити критичну ситуацію з рідними» за допомогою грошей.

Про це 2 квітня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«До Житомирського райуправління поліції звернулась 52-річна жителька обласного центру із заявою про шахрайство, через яке вона втратила 5 тисяч гривень. Жінка розповіла, що вдень 31 березня на її мобільний номер зателефонував незнайомець, який повідомив про нібито затримання її сина в іншому населеному пункті області. За словами співрозмовника, хлопець завдав комусь тілесні ушкодження, тож йому загрожує тривале ув’язнення. Водночас співрозмовник запропонував жінці залагодити питання за грошову винагороду. Відтак вона не вагаючись переказала на чужий банківський рахунок кошти. І лише згодом дізналася, що повірила шахраєві», - йдеться у повідомленні.

Нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, поліцейські встановлюють обставини та особу, причетну до правопорушення.

Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про потрапляння рідних у біду або іншу подію, що потребує невідкладних грошових операцій.

Запам’ятайте прості правила:

у разі, якщо вам повідомляють про потрапляння рідної людини у ДТП, раптове захворювання, затримання поліцією тощо, уточніть усі відомості, у тому числі де саме знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до відповідного закладу (лікарні, поліції), з’ясуйте всі обставини;

спробуйте зв’язатись із людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо;

ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим чи іншої термінової потреби, незнайомим людям.

«Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність», - закликають правоохоронці.

Нагадаємо, на початку березня поліція фіксувала нові шахрайські схеми: зловмисники привласнювали кошти громадян, які хотіли евакуюватись.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2022 року КП «Житомирводоканал» звернулося до містян з проханням бути пильними, бо в місті активізувались шахраї, які представляються працівниками підприємства і збирають кошти нібито на ремонт водогону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство шахрай ГУНП 
Матеріали по темі