Події

У Житомирській області поліція за добу викрила шістьох злодіїв: крали продукти, електроінструменти та побутове приладдя

9 May 2022, 09:51

6 травня працівники поліції області викрили шістьох чоловіків у причетності до крадіжок в обласному центрі, Станишівській та Чуднівській громадах. Нині правоохоронці проводять необхідні слідчі дії у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Про це 7 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирські області.

«Учора до відділення поліції №5 (м. Чуднів) звернулася 48-річна коростенка з повідомленням про крадіжку речей з її дачного будинку. Оперативники кримінальної поліції з’ясували, що до події можуть бути причетні 50-річний сусід потерпілої та його знайомий, 20-річний житель Бердичівського району. Попередньо, чоловіки проникли до будинку, розбивши віконне скло, та винесли звідти електроінструмент і побутове приладдя. Частину викраденого вони вже встигли реалізувати, іншу ж - вилучили поліцейські», - йдеться у повідомленні.

А дільничні офіцери відділу поліції №1 викрили 43-річного жителя Станишівської громади у крадіжці електроінструменту з території місцевого підприємства. Поліцейські з’ясували, що чоловік вже раніше притягувалися до відповідальності за подібні правопорушення. За попередньою інформацією, все викрадене він здавав до пунктів прийому металобрухту, а отримані кошти використовував на власні потреби.

«Ще одного поціновувача чужого електроінструменту викрили оперативники обласного центру. У цьому випадку молодик забрав майно, пошкодивши замок багажника в автівці, що була припаркована біля одного з підприємств. Нині він у вчиненому зізнався, а чуже майно правоохоронці у нього вилучили», - зазначає пресслужба ГУНП у Житомирські області.

Також житомирські дільничні встановили двох причетних до крадіжок продуктів у маркетах міста. 24-річний місцевий житель проніс повз касу солодощі, а інший 34-річний містянин – алкоголь та ковбасні вироби.

Нині в усіх випадках тривають досудові розслідування. Попередня кваліфікація діянь – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці нагадують, що, зважаючи на вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану, винним особам може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 2 травня працівники поліції області викрили п’ятьох чоловіків у крадіжках, які крали продукти, гроші, бензопилу і деревину.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2022 року пресслужба ГУНП у Житомирській області інформувала, що оперативники кримінальної поліції встановили причетність 23-річного житомирянина до крадіжок майна з транспортних засобів у смт Озерному. Було встановлено, що у ніч з 13 на 14 січня з шести автомобілів, залишених власниками у дворах багатоповерхівок, було викрадено відеореєстратори та інше майно. Поліцейські вилучили частину викраденого.

22 квітня пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про завершення розслідування низки крадіжок майна з транспортних засобів у смт Озерному жителем обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка поліція злодій Станишівська громада Чуднів 
Матеріали по темі