Фоторепортаж

На вулицях Житомира квітнуть тисячі тюльпанів. Фоторепортаж

9 May 2022, 16:04

У Житомирі – сезон тюльпанів. На клумбах у дворах та на центральних вулицях міста квітнуть тисячі тюльпанів. І це не перебільшення – адже тільки КП «Зеленбуд» висадило їх на міських вулицях близько 5 тисяч штук.

«Висаджували їх на центральних об'єктах восени, а весною, за сприятливої погоди, вони розквітають. Ростуть на Старому бульварі, майдані Корольова, біля пам'ятника Шевченку, на майдані Соборному та майдані Перемоги. Після того, як тюльпани відцвітають, їх викопують, забирають на підприємство і перебирають. Тут вони зберігаються до осені. Восени знову висаджуємо їх у квітники. У нас ростуть жовті, червоні, малинові, білі. Взагалі щороку намагаємося оновлювати асортимент кольорів», – розповіла еколог КП «Зеленбуд» Олена Бондарчук.

Житомиряни на власних клумбах теж з задоволенням вирощують ці квіти. Надають перевагу червоним, проте досить популярні двоколірні, рожеві та жовті. Можна знайти фіолетові та зовсім незвичні – «махрові» і «трояндові». У кожному дворі міста їх росте не менше десятка.

Один з житомирян запрошує фотографувати свої тюльпани, каже, що разом з дружиною клумбу створюють спеціально для того, щоб люди милувалися.

Заквітчаним Житомиром можна помилуватися, переглянувши фоторепортаж за 28 квітня 2022 року

Світлини з прогулянок житомирян, які нарешті дочекалися справжнього весняного тепла, у фоторепортажі від 2 травня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: весна травень тюльпан тюльпани квіти клумба квітник Зеленбуд  
Матеріали по темі