Місто

У департаменті освіти пояснили, як працюватимуть мовні табори при житомирських школах

24 May 2022, 18:16

У Житомирській міській територіальній громаді цьогоріч не буде літніх пришкільних таборів. Однак працюватимуть мовні табори.

Про це 24 травня у коментарі Житомир.info розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Організація пришкільних таборів в цьому році не планується. Адже пришкільні табори передбачають перебування дітей протягом щонайменше 6 годин з організацією харчування. Ми вирішили, що для того, аби спілкуватися з дітьми, для того, щоб їм показати офлайн навчання, ми відкриємо мовні табори. Вони всі будуть україномовні. Це обов’язкова умова. І для того, щоби підтримати такий європейський вибір нашої країни, ми також хочемо організувати табори з українською-англійською, українською-польською, українською-німецькою. Тобто, різні мови: українська – основна, друга – іноземна. Будуть залучені вчителі-фахівці. Ми такий досвід маємо, адже організовуємо мовні табори вже протягом кількох років. Вважаємо, що ми впораємося з цим і цьогоріч, навіть у такий нелегкий час», – зазначила Світлана Ковтуненко.

Заступниця директора департаменту освіти уточнила, що мовні табори діятимуть лише у закладах, в яких є укриття.

У групи набиратимуть по 15 дітей, за ними буде закріплено два вчителі. Заняття планують проводити за різними напрямами – гуманітарним, творчим (музика, малювання) тощо. Тривалість перебування у таборі – 4 години на день. Організація харчування не передбачена (питтям діти будуть забезпечені).

Нині адміністрації закладів збирають та опрацьовують заявки від батьків, аби визначити потребу в кількості груп. До мовних таборів прийматимуть усіх охочих. Єдине – батьки мають ознайомитися з умовами перебування дітей у період повітряної тривоги й дати свою згоду.

«Ми запросимо батьків, покажемо їм, де діти перебуватимуть у разі небезпеки. Якщо батьки згодні – питань немає: дитину приймаємо», – зауважила Світлана Ковтуненко.

До мовних таборів запрошують учнів з 1 по 8 клас, однак, якщо буде потреба (бажання батьків та учнів), організують окремі загони і для старшокласників.

Мовні табори стартують 1 червня, запланована тривалість роботи – 14 і 21 день.

Нагадаємо, 18 травня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що для дітей-переселенців, які планують навчатися в місцевих школах, створять літні табори з вивчення української.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській міській територіальній громаді навчальний рік 2021/2022 завершиться 27 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір мовний табір Ковтуненко  
Матеріали по темі