Суспільство

У Житомирській області майже 300 роботодавців шукають працівників, найбільше вакансій для швачок

13 June 2022, 12:16

Станом на 9 червня у підрозділах служби зайнятості на Житомирщині зареєстровані вакансії від 294 підприємств, установ, організацій та приватних підприємців. Найбільше замовників кадрів подали свої пропозиції у Житомирський МЦЗ (70 роботодавців), Новоград-Волинський МЦЗ (65), Коростенський МЦЗ (26), Овруцьку (18), Малинську (16), Олевську (13) та Андрушівську (12) філії.

Про це повідомляє пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Загалом в області – 688 вільних місць праці із пропонованою заробітною платою від 6500 до 45 000 грн. Найбільше потребують працівників підприємства переробної промисловості, сільського господарства, сфери торгівлі, охорони здоров’я та транспорту. Затребувані кваліфіковані майстри з інструментом, робітники з обслуговування технологічного устаткування та машин, працівники закладів торгівлі, професіонали та представники найпростіших професій», – йдеться у повідомленні.

Найбільшим попитом користуються нині швачки (60 актуальних вакансій), підсобні робітники (40), продавці продовольчих товарів (33), водії (22), бухгалтери (21 вакансія), а також кухарі, листоноші, вантажники, медсестри та електромонтери.

З актуальними пропозиціями можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/4Dz4cVI

Дізнатися про актуальні вакансії по всій території України можна у telegram-каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням https://t.me/worknowdcz. А, оформивши підписку у чат-боті @DCZWorkNowBbot, ви будете отримувати відібрані вакансії за регіоном або галуззю.

Із запитаннями щодо отримання послуг служби зайнятості на Житомирщині можна звертатися у телеграм-канал https://t.me/DCZ_Zhytomyr

Нагадаємо, станом на 1 травня 2022 року в Житомирській області нараховувалось понад 12 тисяч безробітних.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2022 року пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості інформувала, що ринок праці області зазнав суттєвих змін під впливом війни: кількість вакансій і, відповідно, працевлаштованих зменшилась у 4-4,5 рази. Станом на 8 квітня було зареєстровано близько 590 пропозицій роботи для понад 11200 безробітних. Тобто, на одне вільне робоче місце претендувало в середньому 19 безробітних, тоді як до війни було 5-6 кандидатів на вакансію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний робота  
Матеріали по темі