Фоторепортаж

Як піца поєднала серця нацгвардійців з Житомира та Харкова. Фотоісторія

14 June 2022, 17:12

Даяна та Павло - нацгвардійці. Вона - з Житомира, він - з Харкова. 20 травня вони одружилися. Через війну змушені були зробити це онлайн. Проте, молодята не шкодують про онлайн весілля, натомість мріють відсвяткувати його ще раз, по-справжньому, після перемоги.

Через онлайн одруження у молодої пари не було спільних фотографій з весілля, тому ми у Житомир.info вирішили влаштувати їм першу спільну подружню фотосесію.

Зустрічаємося у центрі міста під драмтеатром. Одразу розумію, що молода пара у формі, які тримаються за руки - це саме вони. Запитую, чи не розчаровані вони тим, що були вимушені одружитися дистанційно та не мали спільного святкування.

"Після Перемоги вже відсвяткуємо. Буде і перший день, і другий. Перший десь у ресторані, другий - десь на березі річки, можливо з шашликами", - розповідає Павло.

"Я хочу щось у Європейському стилі. І білу сукню! Дуже хочу собі рукава-ліхтарики, такі повітряні-повітряні. Відкриту спинку і невелике декольте", - додає Даяна.

Допоки дівчина замріяно розповідає про сукню своєї мрії, на ній та її чоловікові - берци та форма. Саме у такому одязі і відбувається їх перша весільна фотосесія. Пара сміється та радіє кожному моменту разом: вони не знають, коли знову зможуть побути разом.

"До одруження останнього разу ми бачилися на Різдво. А потім уже після одруження. Зараз не надають відпустку. Тільки коли ми отримали свідоцтво про шлюб, тоді я зміг взяти кілька днів за сімейними обставинами, щоб побути з дружиною", - розповідає чоловік.

Даяна говорить, що відстань зблизила їх ще більше, хоча ще рік тому у стосунки на відстані вона не вірила.

"Хоча ми розписувалися онлайн, я дуже хвилювалася, у мене трусилися руки. Людей було дуже мало. З його боку я взагалі нікого не бачила, а потім виявилося, що там дуже багато людей було", - сміється Даяна.

"Капець багато. Сім осіб. Це взагалі було так: заходжу в кубрик і кажу "Хто сьогодні о 10 ранку вільний, приходьте в зал нарад для масовки"", - з посмішкою заперечує Павло.

Він з ніжністю дивиться на дружину і намагається по максимуму кожну хвилину проводити поруч.

Фото з весілля пари надані пресслужбою Національної гвардії України

Допоки гуляємо та фотографуємося на Замковій горі, питаю, як вони познайомилися та скільки часу зустрічаються.

"Ми знайомі менше ніж рік. 10 жовтня поїхали у Золочів на навчання ПР-1 (програма розвитку перша, базова підготовка для рядового складу, - авт). Познайомилися не дуже добре. Я пофарбувала волосся. А у тих умовах, в яких ми жили, не можливо було вибрати нормальну фарбу і пофарбуватися. Тож я зіпсувала волосся…", - розповідає дівчина.

"Кажи прямо - "Спалила волосся"! Я це помітив і сказав їй "Капець, ти спалила собі волосся"", - додає хлопець.

"А я образилася. Він пару разів підходив і щось казав. Проте я навіть слухати його не хотіла. І раптом він мені каже "Хочеш піцу?". А я люблю поїсти. Тож кажу "Хочу". Він каже "Завтра буде". Наступного дня, ближче до відбою, я виходжу, а там ПІЦА! Так все і почалося. І вже до кінця навчання ми думали, як провести спільно відпустку. Відпустку ми провели разом. Це було до Нового року. На Новий рік він до мене приїхав, на Різдво - я до нього. У березні він зробив пропозицію, і лише після весілля ми змогли знову побачитися", - розповідає Даяна.

Павло обіймає Даяну і розповідає, що з самого початку стосунків вже говорив, що вона буде його дружиною. Пропозицію він зробив їй у березні.

"Ми дуже сильно посварилися. Цілий вечір не спілкувалися. Наступного ранку я йду на зміну. Він дзвонить, щось каже, каже, а потім питає "Ти вийдеш за мене?" І я така "Так!"", - говорить дівчина.

Після війни пара планує жити в Житомирі.

"Перший місяць після навчання я намагався Даяну до себе забрати, у Харків. Листав "штатки", говорив, що потрібно перевести мою дружину. Проте місць не було. Потім я почав готуватися на перевод до Житомира. За тиждень до 24 лютого надіслав документи на Київ. Ввели надзвичайний стан та усі переводи заморозили. Тому чекаємо на перемогу, щоб бути весь час разом", - говорить хлопець.

Наостанок запитую, чи можна сказати, що в них було кохання з першого погляду.

"Я думаю, ні. Точно не з першого погляду. З першої піци", - сміються молодята.

Вже готуючи матеріал, дізналася, що пара, щоб бути ближчими один до одного на відстані, створили свій власний шеврон, у якому поєднали свої міста.

Фото шеврону надане Павлом

Історію кохання переселенців Олександри та Антона, який освідчився дівчині 24 лютого, у день повномасштабного російського вторгнення, а побралася пара в Житомирі, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до постанови КМУ від 7 березня 2022 року №213 – «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану», нині діє спрощена процедура укладення шлюбів із військовослужбовцями. Присутність нареченої чи нареченого – не обов’язкова за наявності заяви, засвідченої керівником військовослужбовця.

Анна Максимова, фотокореспондентка Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовослужбовець нацгвардія нацгвардієць НГУ шлюб одруження 
Матеріали по темі