Суспільство

У Житомирській області для участі у мультипредметному тесті зареєструвалося понад 7 тисяч абітурієнтів

17 June 2022, 11:34

У 20 областях України випускники замість зовнішнього незалежного оцінювання цьогоріч проходитимуть Національний мультипредметний тест, що міститиме три блоки питань: з української мови, історії України й математики. У Житомирській області для участі у НМТ зареєструвалися 7 332 абітурієнти.

Про це 15 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію департаменту освіти і науки.

«Наразі ми маємо таку кількість учасників, які обрали Житомирщину для проходження тесту. Остаточну цифру ми будемо знати, коли учасники визначаться з локацією складання НМТ. А це вони зможуть зробити під час другого етапу підтвердження, який триватиме з 21 червня до 07 липня», – зазначила директорка департаменту Наталія Осипович.

За її словами, тестування проходитиме у кількох містах області – Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новограді-Волинському.

Довідка ОВА. Через воєнні дії в Україні цьогоріч скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти. Для вступу до ЗВО будуть використовувати результати національного мультипредметного тесту (НМТ). НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що складатиметься з трьох блоків: українська мова, математика та історія України. Тест міститиме по 20 завдань з кожного блоку, виконати які потрібно за 120 хвилин.

Нагадаємо, 13 травня Український центр оцінювання якості освіти інформував, що Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту (НМТ).

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 23 березня 2022 року прийняла закон про скасування складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2022-му році. Наприкінці березня Міністерство освіти і науки інформувало про розроблення порядку зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО НМТ тест МОН вступ випускник абітурієнт  
Матеріали по темі