Фоторепортаж

Виставка у підвалі, «космічний» борщ та декоративні розписи у Кмитівському музеї на Житомирщині. Фоторепортаж

10 August 2022, 15:21

У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука, що в Житомирському районі, 10 серпня влаштували майстер-класи, виставку та гастробатл у рамках другого етапу проєкту «Підвал» в межах субгранту за програмою «Zmina 2.0» від благодійного фонду «Ізоляція».

В укритті музею експонується персональна виставка житомирської художниці Олени Славової «Рушник».

«Проєкт реалізується Кмитівським музеєм спільно з ГО "АРТ-Село" та спрямований на відродження культурно-мистецького життя в громаді та емоційну підтримку людей в умовах війни. Під час війни умовно безпечним місцем є укриття, тому символічно, що наші виставки розміщуються в укритті. Проєкт триватиме три місяці і за цей час планується показати близько п'яти виставок, а також різноманітні майстер-класи та активності», – розповіла куратор проєкту Олена Андрущенко.

Допоки діти грали з психологом в комунікаційну гру «Речі сили» та вчилися малювати на майстер-класах, дорослі змагалися у борщ-батлі.

Детальніше про рецепти космічного, білого та червоного борщу від працівників музеїв Житомирщини дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському обласному краєзнавчому музеї готують експозицію, присвячену стародавньому життю на планеті. У виставковій залі зібрали експонати від початку зародження видимих неозброєним оком живих організмів: стародавні багатоклітинні організми, молюски, перші рослини та скелет динозавра. Детальніше про це – у фоторепортажі за 2 серпня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей Кмитівський музей виставка борщ  
Матеріали по темі