Фоторепортаж

Оновлену гімназію в центрі Житомира готують до нового навчального року. Фоторепортаж

31 August 2022, 16:14

Навколо житомирської гімназії №23 нещодавно зняли будівельний паркан і тепер можна побачити завершення робіт по облаштуванню території навчального закладу.

Зауважимо, що крім будівель в дворі гімназії, які використовували під майстерні і демонтували ще минулого року, влітку цього року знесли також одноповерхову будівлю біля нового корпусу, на вулиці Лятошинського. Колись це був дитячий садок, а потім гімназія використовувала приміщення для проведення уроків праці та іноземної мови.

Після знесення будівель територія закладу стала просторішою, а до наявних майданчиків додалися нові – новий спортивний майданчик для баскетболу та волейболу, нові тренажери. З фасадної частини школи вклали плитку, встановили нові смітники та лавки, на вході в навчальні корпуси обладнали пандуси.

Вдень 31 серпня будівельники завершували роботи з укладання плитки та прибирали територію. Деякі учні, не дочекавшись початку навчального року, приходили подивитися на свою оновлену гімназію або ж просто пограти у футбол на шкільному майданчику.

Загальна вартість реконструкції, яку виконувало ТОВ «АртХаус», становить 65 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці травня 2021 року в старому корпусі житомирської гуманітарної гімназії №23 розпочали реставраційні роботи, а на території почали зносити старі майстерні. 8 серпня 2022 року роботи по реконструкції старого корпусу гімназії були на завершальному етапі.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міськради оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи в одному з корпусів гуманітарної гімназії №23, очікувалось, що вартість робіт складе до 30,6 млн грн. Тендер виграла фірма «АртХаус» з пропозицією 28,2 млн, дешевші пропозиції відхилили. 16 квітня 2022 року у відеозверненні мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що вже активізували роботу по гімназії №23, для того, щоб до 1 вересня діти перших класів вже могли навчатися в цих приміщеннях, але наразі казначейство не пропускає платежі, окрім соціальних виплат, тому фактично підрядники роблять усі роботи за свої кошти. Водночас 18 квітня за 543 тис. 299 грн уклали угоду з житомирською філією інституту «НДІпроектреконструкція» на коригування проєкт з реставрації гуманітарної гімназії. А управління капітального будівництва 30 червня 2022 року оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи будинку школи (літера «А-ІІ») гуманітарної гімназії №23 ім. М.Й. Очерета (коригування): очікувана вартість робіт була 48,9 млн грн, переможцем визнали ТОВ «АртХаус» з пропозицією 46, 8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія ремонт гімназія №23 реставрація ремонт плитка  
Матеріали по темі