Культура

У житомирському артцентрі проведуть благодійний аукціон «Мистецький бус для ЗСУ»

2 September 2022, 17:01

Митці Житомира надали близько пів сотні своїх робіт для благодійного аукціону «Мистецький бус для ЗСУ». За виручені гроші з продажу засновники акції хочуть купити авто для підрозділу Сергія Твардовського – знаного у місті організатора концертів та фестивалів, найвідоміший з яких – «Джазомир». Нині чоловік боронить державу на передовій.

«Машини – як розхідний матеріал на війні. На жаль, їх постійно не вистачає. В мене виникла ініціатива. Сергій – засновник і ведучий «Джазомир», проводив книжні ярмарки, він творчий. І я подумав: чому б не віддячити йому за те, що він зробив. Я активно почав долучати людей», – розповідає співорганізатор благодійного аукціону «Мистецький бус для ЗСУ» Володимир Котик.


Одними з перших відгукнулися на допомогу представники «Gnatyuk Art Center», які надали для аукціону виставкову залу. Керівниця центру Тетяна Пелех не приховує хвилювання, адже не має належного досвіду проведення подібних заходів. Проте все відходить на другий план, коли на вагах людське життя.

«Все-таки ми вирішили ризикнути. Тому що тут задача серйозна. Ми маємо усі допомагати армії, хто як може. Споглядаючи, що творять митці з усієї України, ми розуміємо, що маємо теж випромінювати щось нове, цікаве, енергетичне і допомагати нашій армії, Україні здобути перемогу, про яку ми так мріємо», – ділиться директорка «Gnatyuk Art Center» Тетяна Пелех.

Художниця Ольга особисто знайома з Твардовським. Тому, каже, долучилась без обговорень, так би мовити, «по замовчуванню».

«Часто бувала на концертах Твардовського. Якщо мої роботи куплять і хоч щось від мене піде на поміч йому – це буде дуже добре», – ділиться художниця Ольга Сандалюк.

Енергію перемоги України через зображену на полотні мандалу надсилає людям пані Олена.

«Це моє відчуття перемоги, яка вже крокує Україною. Я її так побачила і я її так відчула, я з нею спілкуюся, вона мені сяє. Вона принесе перемогу кожному в серце, хто буде тут, на аукціоні, і того, кому вона дістанеться, буде чекати лише перемога. Вона осяяна енергією», – говорить художниця Олена Котик.

Стартова ціна аукціонних лотів від 1 тис. грн до 10 тис. грн.

«Як на мене, це цілком доступні ціни, щоб прийти і придбати картини. Тим паче, це не лише картини, вони матимуть велетенську легенду та історію, теплу емоцію. Адже ця картина написана художником, а виручені кошти підуть на бус, який буде обов’язково куплений і переданий», – переконаний співорганізатор благодійного аукціону «Мистецький бус для ЗСУ» Володимир Котик.

Закликає містян до активності, участі в аукціоні та, зрештою, придбання автівки й сам військовослужбовець Сергій Твардовський.

«Привіт, житомиряни. Зараз ми на Донеччині, тяжкі часи для країни. І дуже добре, що житомирські митці, організатори артпроєктів готують акцію «Мистецький бус для ЗСУ». Це машина, яка піде у нашу частину, і буду вдячний учасникам цієї акції. Запрошую прийти, взяти участь, підтримати ЗСУ. Разом – до перемоги», – звертається Cергій Твардовський.

Придивитися до лотів, виставлених у «Gnatyuk Art Center», можна щодня, з 11 до 18 години, окрім неділі. Сам благодійний аукціон «Мистецький бус для ЗСУ» відбудеться у галереї 8 вересня, о 18:30. Задонатити на купівлю авто можна буде не тільки придбавши аукціонні роботи, а і за QR-кодом, надіславши посильну суму.

Нагадаємо, 19 серпня, у середмісті Житомира господині готували старовинну страву «крупки» та збирали гроші на потреби ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон картина лот ЗСУ допомога Твардовський  
Матеріали по темі