Фоторепортаж

У одній зі шкіл Житомира облаштували укриття-музеї та збирають експонати. Фоторепортаж

7 September 2022, 15:40

У одній з житомирських шкіл, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, під час облаштування укриттів вирішили створити музейні кімнати.

Про це у коментарі для Житомир.info розповіла директорка закладу Світлана Лесик.

«Свого часу тут було підвальне складське приміщення. Спеціальна комісія визначила це місце таким, яке може використовуватися як найпростіше укриття, і ми приступили до ремонту, обладнання та приведення до санітарних норм та вимог. Частину коштів ми отримали з субвенції на облаштування укриття, частину надали благодійники, частину робіт зробили працівники закладу за власної ініціативи. Я завжди мріяла про створення музейної кімнати у навчальному закладі і коли ми розмальовували стіни, то зрозуміли, що тут і має бути музей», - розказує Світлана Лесик.

Також директорка поділилася тим, що одну з кімнат облаштував викладач трудових дисциплін Олег Земнухов, тут він зібрав ремісничі предмети, які не лише є експонатами, адже діти можуть спробувати їх використати за призначенням.

«Ще одна кімната стане «Українською світлицею», де будуть старовинні вишиванки, килими, предмети одягу та меблі. База у нас вже є», - додає пані Світлана.

Також вона зазначає, що тут будуть раді, якщо містяни вирішать подарувати для їх новоствореного музею якісь експонати.

«У нас вже є декілька дарунків від небайдужих житомирян для нашого майбутнього музею побуту українського поліського народу: нам подарували старовинні ночви та чекаємо на скриню», - розповідає директорка закладу.

Нагадаємо, 17 серпня журналістам показали, як готують укриття у двох житомирських школах: вчителям вдалося не лише організувати простір, а й зробити його по-домашньому затишним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття музей школа музейна кімната Земнухов 
Матеріали по темі