Суспільство

За місця праці, надані переселенцям, роботодавцям Житомирської області вже виплатили понад 4 млн грн компенсації

2 October 2022, 10:35

Роботодавцям Житомирської області вже виплатили 4,2 млн грн компенсації за працевлаштування переселенців.

Про це 30 вересня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«173 роботодавці Житомирщини отримали позитивні рішення служби зайнятості про виплату їм компенсації витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб. Станом на 30 вересня 2022 року вони забезпечили роботою вже 393 переселенців», – йдеться у повідомленні.

Найбільше переміщених українців працюють у Житомирі й Житомирському районі, на Звягельщині та Бердичівщині. Вони зайняті здебільшого в переробній промисловості, сфері торгівлі та сільському й лісовому господарстві.

Зазначається, що майже 4,2 млн грн вже виплачено 161 роботодавцю, інші отримають кошти незабаром. Всього на виплату компенсацій за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб у Житомирській області передбачено понад 5,6 млн грн.

Довідково: сума компенсації щомісячно за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО складає 6500 грн. Тривалість компенсації витрат – два місяці з дня працевлаштування особи. Заява на отримання компенсації подається не раніше, ніж за п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Порядок оформлення тут: https://is.gd/igwb1C

Більш детальну інформацію можна отримати у міських центрах зайнятості або філіях Житомирського обласного центру зайнятості за місцезнаходженням роботодавця (всі контакти - https://cutt.ly/WH5PAf0), а також у відділі організації надання послуг роботодавцям Житомирського обласного центру зайнятості за телефоном (0-412-43-20-37).

«Гарячі» лінії: 063-214-41-75, 097-417-84-96.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 18 серпня 2022 року роботодавцям Житомирщини виплатили майже 3,3 млн грн компенсації витрат за працевлаштування 320 переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ працівник працевлаштування робота переселенець переселенці ВПО компенсація роботодавець  
Матеріали по темі