Влада

В Житомирській області переселенцям дали 8 соціальних квартир, куплених за кошти держбюджету

7 October 2022, 14:55

Сьогодні спільно з очільником Держмолодьжитла Сергієм Комнатним передали ключі від соціальних квартир на Житомирщині нашим громадянам, які евакуювалися з Маріуполя, Енергодару, Бахмуту, Соледару, Костянтинівки, Нової Каховки, Голої Пристані, Богданівки.

Про це 7 жовтня повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Нове житло було придбано за сприяння наших міжнародних партнерів, разом із Мінсоцполітики та Держмолодьжитла. За цією програмою на Житомирщині за 10 млн грн було облаштовано 8 квартир: 6 у Новій Боровій, одна в Житомирі та одна у Новоград-Волинському. Від сьогодні 8 сімей переселенців зможуть наповнити ці квартири родинним теплом та затишком», - йдеться у повідомленні.

Бунечко також розповів про дві родини, які отримали соціальне житло.

«Одна з них – з Херсонщини. Батько працював начальником охорони на підприємстві. Мати – в косметичному салоні. Дві доньки навчались в ліцеї в Новій Каховці. Будинок, господарство та усе майно залишилося в Херсонської області. Як говорить Роман, поки немає жодної інформації, в якому стані зараз житло. Більшість його друзів та сусідів виїхали до інших областей або прилеглих до Херсонщини містечок. Приємно, що дітки вже пішли до місцевої школи. До початку вторгнення, друга сім’я в одному з українських міст на Донеччині. Мати працювала в міській раді. Батько – в пожежній частині старшим рятувальником. Бабуся працювала в котельні одного з відомих по всій країні підприємств. Після перших вибухів у місті, прийняли рішення покинути рідну домівку та переїхати до Дніпра. Але на цьому історія евакуації не завершилась і продовжилась в інших українських містах. Згодом доля звела їх з Новоборівською громадою, де сім'я винаймала квартиру. Мати до війни мала великий досвід у співпраці з іноземним бізнесом, адже раніше займалась залученням інвестицій до громади. Наразі вже працевлаштувалась до Іршанського ГЗК», - розповів начальник ОВА.

Він наголосив, що Поліський край добре відомий доброзичливими й гостинними людьми, які завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує й дати відсіч тим, хто прийшов до нас зі зброєю. Від початку війни в Житомирській області знайшли прихисток і допомогу більш ніж 106 тисяч українців. Частина з них повернулася додому завдячуючи зусиллям наших військових й на сьогодні в області залишаються проживати понад 72 тисячі переселенців.

Довідка Мінрегіону: Перелік постраждалих осіб, яким надається житло для тимчасового проживання, визначають обласні та Київська міська військові адміністрації з урахуванням пріоритетності. Пріоритетність визначає Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Держмолодьжитло закуповує квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб насамперед із числа багатодітних родин та родин, житло яких було зруйноване внаслідок агресії рф у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях (вже закуплено 60 квартир). Квартири за програмою надаються громадянам «під ключ» – із ремонтом, меблями та побутовою технікою. Побутову техніку, спальне приладдя та посуд закуповує Товариство Червоного Хреста України.

Умови програми передбачають:

житло надається на підставі договору найму на строк до одного року з можливістю продовження цього строку;

надання житла для тимчасового проживання здійснюється без внесення постраждалими особами плати за користування житлом;

громадяни відшкодовують Держмолодьжитлу плату за житлово-комунальні послуги, податок на нерухоме майно і витрати на страхування житла.

Нагадаємо, 2 серпня 2022 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що для житомирян, які в результаті обстрілів втратили неприватизоване житло, хочуть побудувати квартири за кошти ЄС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО переселенці ОВА Бунечко Держмолодьжитло Мінрегіон квартира  
Матеріали по темі