Місто

У Житомирі тролейбуси і трамваї вийшли на маршрути, але інтервал руху трохи збільшився

11 October 2022, 10:53

У Житомирі 11 жовтня тролейбуси і трамваї вийшли на маршрути, попри проблеми з електропостачанням, спричинені напередодні ракетним ударом.

Про це у коментарі Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Електротранспорт вийшов на лінії: всього близько 50 одиниць тролейбусів і трамваїв – це дещо менше, ніж виходить зазвичай, десь дві третіх. Інтервал руху буде трішки збільшений – орієнтовно на 2-3 хвилини. Електротранспорт вийшов на маршрути за усіма напрямками. Курсують і комунальні автобуси», – зазначив заступник міського голови.

Згодом міський голова Сергій Сухомлин уточнив, що на лінії випустили не весь рухомий склад, аби не перевантажувати мережу.

«На лінію вдалося випустити 47 тролейбусів! Трамвай — теж курсує. Виїхав не весь рухомий склад ТТУ, аби не перенавантажувати мережу. Дякую РЕМ, Житомиробленерго за оперативність. Фахівці працювали фактично добу, щоб Житомир був зі світлом і працював електротранспорт», – написав мер у соцмережі.

Нагадаємо, 10 жовтня близько 9:00 ворог наніс удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Начальник ОВА повідомив, що по Житомирській області вранці 10 жовтня було випущено дві ворожі ракети, одну з них збила ППО, та відрапортував, що «за менш ніж 2,5 години ми відновили повністю електропостачання». Після 10:30 в обласному центрі почало з’являтися світло, а близько 11:00 міська рада повідомила, що водопостачання в Житомирі відновлюється. Після 13:00 мер інформував, що в лікарнях Житомира вже відновили електропостачання, роботи над відновленням водопостачання ще тривають.

Близько 17:00 год. 10 жовтня Житомирська міська рада повідомляла про рішення позачергового засідання комісії ТЕБ та НС, відповідно до якого 10 жовтня електротранспорт у місті призупинив роботу. Зазначалося, що вихід трамвая та тролейбуса 11 жовтня – під питанням.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 10 жовтня 2022 року десятки ракет влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях, зокрема, і в Житомирську та місті Києві, електропостачання порушено практично по всій країні, у 8 регіонах є проблеми з водопостачанням. Держспецзв'язку попереджало про перебої із мобільним інтернетом і мобільним зв'язком у різних регіонах країни, зокрема, і в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електротранспорт тролейбус трамвай Шевчук електропостачання  
Матеріали по темі