Місто

У Житомирі відзначили День захисників та захисниць України з оркестром, нагородами та квітами

14 October 2022, 15:25

З оркестром, нагородами і квітами у Житомирі відзначили День захисників і захисниць України. У середмісті зібралися кілька десятків людей, родини з дітьми, військові, влада міста та області. Присутні вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку і молитвою. У ній згадали як полеглих, так і тих, хто нині продовжує нищити ворога, щодень наближаючи мир та перемогу України.

«Найкращі традиції захисників минулого, разом з бойовим досвідом сучасності роблять ЗСУ однією з найбоєздатніших армій світу. А наша любов до України робить нас непереможними. Героїзм наших воїнів змінює не лише майбутнє України, а й усього цивілізованого світу. Робить нас і наших друзів в інших країнах більш рішучими. Чітко визначаючи, де добро, а де зло», - говорить керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Ми бережемо свою історію, наші традиції, щоб будувати вільну незалежну Україну», - каже в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Це свято тих, хто сьогодні на передовій ціною свого життя захищає нашу з вами незалежність. Це свято тих, хто сьогодні в тилу своєю працею наближає нашу перемогу. Слава Україні!», - додає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На силі, майстерності та вмотивованості українських захисників наголосив начальник Житомирського військового інституту Олександр Левченко.

«Щиро вірю, що як і багато століть поспіль Покрова Божої матері захистить нас від московсько-путінської орди. Вірю і знаю, що ми переможемо, адже на боротьбу з московським агресором піднявся увесь наш народ. Наша армія сильна, мотивована і підготовлена, як ніколи. Один з прикладів - розрахунки зенітників Житомирського військового інституту, які 10 жовтня, під час масованого ракетного удару по Україні, збили одну з двох крилатих ракет, які були націлені на об’єкт енергетичної інфраструктури міста та області. Це зробив солдат-строковик з ПЗРК», - розповідає начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Олександр Левченко.

Наостанок керівництво міста й області нагородили військових, волонтерів, поліцейських та медиків, які продовжують стояти на варті захисту країни.

Нагадаємо, 14 жовтня 2021 року в День захисників та захисниць України в Житомирі відкрили пам’ятник Героям АТО та ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покрова День захисника День козацтва 
Матеріали по темі