Місто

Наслідки та свідчення людей, які опинилися неподалік влучання ворожих ракет у Житомирі

20 October 2022, 14:06

Через російські ракети, які 18 жовтня поцілили об’єкт енергетичної інфраструктури Житомира, вдруге постраждав тутешній навчальний заклад.

«Ще потужніший був вибух, який чергувався з дуже сильним гулом. Знову постраждали вікна спортивної зали. Цього разу, у зв’язку з тим, що вибух був значно сильнішим, ми його практично бачили, лівіше від школи, то іще постраждали три вікна навчального корпусу третього поверху. Пластикові вікна встояли, а дерев’яні фрамуги, на жаль, вибуху такого не витримують», - розповідає директор школи Микола Міняйло.

Навіть плівка, якою раніше вже латали пошкоджені вікна, й та не витримала.

«Їх хвиля позривала, порозкидала. Знову свіжою плівкою ми покрили. Поки немає морозів і холодів будемо так обходитись, а як тільки наступлять морози і будемо навчатися очно, в стінах школи, то будемо чимось іншим накривати», - додає Микола Міняйло.

Щоб засклити усі 23 вікна, які постраждали внаслідок ворожих ударів, потрібні чималі кошти. Позаяк, щонайменше вартість одного нового вікна близько 15 тисяч гривень. Відтак, тут не обійтися без допомоги.

«Наш департамент освіти, Житомирська обласна рада затребували від нашого закладу лист з конкретною площею вікон, які постраждали. Ми такі дані надали, але це великі кошти», - коментує директор навчального закладу.

Окрім вибухів та дрижання стін, було несамовито страшно, - діляться мешканці будинку, який знаходиться поблизу місця влучання ракет.

«Я так перелякалась, що боюсь вже вдома знаходитись», - зізнається місцева мешканка.

«Я була в хаті, раптом чую один раз вистрілило, швидко в коридор вийшла. Другий раз, як уже гепнуло, кватирка відкрилася і затрусився будинок. Почала молитися», - каже Людмила.

Під час зйомок сюжету залунав сигнал тривоги і ми з оператором побігли до найближчого укриття, де знайомимось з пані Тетяною. Жінка згадує, як 18-го жовтня, разом із сусідами, тікала до сховку.

«Всі прибігли сюди, всі перелякані, з дітьми, в сльозах. Пролунали вибухи, дуже було страшно. Сиділи до закінчення тривоги, всі перенервувалася, дуже було холодно тут, позамерзали, діти плакали. Що сказати… Це велике горе для наших людей і для нашої України», - говорить Тетяна.

Попри біль, сльози та розруху, які несе ворог, пані Тетяна переконана: за Україною правда. Тому молиться за захисників і вірить, що перемога вже близько.

Нагадаємо, вранці 18 жовтня в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. По обіді 18 вересня мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла. Пожежа на енергетичному об'єкті була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин.

Поліція поінформувала, що за фактом ракетного обстрілу відкрите кримінальне провадження, а прокуратура показала фото з місця ракетного удару.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2022 року близько 9:00 ворог наніс удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Начальник ОВА повідомив, що по Житомирській області вранці 10 жовтня було випущено дві ворожі ракети, одну з них збила ППО. 11 жовтня житомиряни показували фото уламків ракети, які знайшли на подвір'ї, а в школі неподалік були вибиті вікна. Загалом через ракетний удар 10 жовтня у Житомирі постраждало три освітніх заклади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл повітряна тривога вибух ракета освітній заклад навчальний заклад 
Матеріали по темі