Влада

В Житомирі пожежу після обстрілу ліквідували за три години, половина з понад 150 тис. абонентів ще залишається без світла, - Бунечко

18 October 2022, 18:25

Житомирщина поступово відновлюється після чергового терористичного удару росіян по енергетичній інфраструктурі.

Про це 18 жовтня о 17:18 повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Одразу після ракетної атаки, енергетики почали перепідключати споживачів на резервні джерела живлення. Лікарні, як і належить, перейшли на встановлені в них генератори, які дозволяють дочекатися поновлення централізованої подачі електроенергії. Пожежа, викликана ракетним ударом, була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин. На щастя, жертв внаслідок удару не було. Через обстріл, травмовано 2 осіб, один з них потребував госпіталізації. З понад 150 тисяч абонентів, які залишилися без світла зранку, вдалося під'єднати вже понад половину споживачів. Наразі ремонтні роботи тривають», - йдеться у повідомленні.

Керівник ОВА впевнений, що енерго- та водопостачання вдасться відновити найближчим часом, та нагадує про необхідність розумного споживання електрики у години пік, особливо з 17 до 23 години.

«Це дозволить не перевантажувати обладнання, яке залишилось в роботі. Таким чином ви допоможете зберегти світло у себе вдома, а також в інших областях. Саме так, допомагаючи один одному, ми зруйнуємо плани ворога, який хоче занурити нас у темне середньовіччя, де перебуває сам. Отже, на декілька годин нам потрібно утриматись від використання обігрівачів, бойлерів, пральних та посудомийних машин, частково обмежити вуличне освітлення, включно з вітринами та вивісками», - сказав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, по обіді 18 вересня мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. В обласному центрі вдалось запустити головну каналізаційну станцію і частково відновити електро-, водопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 18 жовтня в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Бунечко пожежа електропостачання  
Матеріали по темі