Влада

У Житомирській області почав працювати офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти

20 December 2022, 10:07

В областях почали працювати регіональні офіси Уповноваженого зі зниклих безвісти.

Про це 19 грудня нагадало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Щоденно на гарячу лінію Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти надходять сотні дзвінків від людей, які втратили зв’язок зі своїми рідними. Щоб покращити комунікацію з цими громадянами, в областях почали працювати регіональні офіси Уповноваженого зі зниклих безвісти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звернутися до центрів можна як особисто, так і телефоном. Тут можна отримати відповідні роз’яснення, юридичні консультації та психологічну підтримку.

«Кожне звернення унікальне, кожна людина потребує особливого підходу. Регіональні координатори не тільки працюють на місцях, але й постійно зустрічаються з колегами, щоб обмінятися досвідом. За понад три місяці ми маємо відчутні результати, їх робота значно прискорює пошук людей!» – наголосив Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

Також звернутися до регіональних координаторів можна через гарячу лінію Уповноваженого за телефоном: 0 800 339 247.

У списку є контакти офісу в Житомирській області: (097) 140-37-12.


З сайту Мінреінтеграції

Нагадаємо, 31 серпня 2022 року у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляли, що українці, які втратили зв’язок з рідними через війну, зможуть звернутися по допомогу безпосередньо за місцем проживання: зазначалося, що майже у всіх областях відкриються представництва офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2022 року пресслужба Міністерства соціальної політики України інформувала, що родичі людей, зниклих безвісти, можуть отримати пенсію по втраті годувальника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінреінтеграції зникнення безвісти зниклий Уповноважений  
Матеріали по темі