Місто

На житомирському військовому кладовищі хочуть перенести в інше місце пам’ятник радянському солдату

21 December 2022, 10:24

На Смолянському військовому кладовищі перенесуть в інше місце пам’ятник радянському солдату, який зараз стоїть в центрі, напроти входу.

Про це говорили на черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 21 грудня під час обговорення фінансових планів комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

«Нам потрібно передбачити фінпланом і може коштами перенесення пам’ятника радянському солдату трошки в інший сектор. Бо коли ми вшановуємо пам’ять наших загиблих, то стоїмо фактично спиною до могил. Нам потрібно в іншому місці робити всі ці заходи, тому потрібно пам’ятник перенести, і на цьому місці проводити всі ці заходи, щоб не стояти спиною до могил наших захисників», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Директор КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко повідомив, що це вже обговорювали, і є три варіанти місця для перенесення пам’ятника.

«Буде рішення виконкому і весною ми його перенесемо, це не проблема», - запевнив Василь Ганченко.

Мер доручив підготувати відповідне рішення виконкому, щоб спеціалізований комбінат вже міг планувати перенесення пам’ятника радянському солдату.

Фото з Інтернету

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 7 вересня 2022 року затвердили уніфікований ескіз, за яким на Смолянському військовому кладовищі встановлюватимуть пам’ятники загиблим захисникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком військове кладовище пам’ятник радянський солдат Сухомлин Ганченко 
Матеріали по темі