Фоторепортаж

Дідухи, «павуки», витинанки та скляні іграшки – у житомирському музеї демонструють святкову атрибутику. Фоторепортаж

26 December 2022, 14:29

До новорічно-різдвяних свят у Житомирському краєзнавчому музеї влаштували виставку святкової атрибутики. Це спільний проєкт музею та обласного Центру дитячої та юнацької творчості.

Експозиція розділена на дві частини – Різдво та Новий рік. У першій частині представлені атрибути традиційного українського Різдва – «павуки», дідухи, різдвяна зірка й тематичні картини. У другій частині можна побачити атрибутику святкування Нового року починаючи з 30-х років ХХ сторіччя: ялинка з прикрасами та мішурою, а під ялинкою – подарунки, які дарували дітям у той час: ляльки, фільмоскоп, барабан тощо. Доповнена експозиція українськими витинанками та картинами.

Виставка експонуватиметься до 19 січня, є безкоштовною та відкритою для всіх охочих з 10 до 15 години, крім суботи та неділі.

Нагадаємо, що цьогоріч у Житомирі не планують проводити масові святкові заходи напередодні 2023 нового року та не планують не планують скасовувати комендантську годину на Різдво та новорічну ніч – на території Житомирської області введено комендантську годину з 00:00 до 5:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей краєзнавчий музей експонат виставка Центр дитячої та юнацької творчості  
Матеріали по темі