Суспільство

Над Житомирською областю летять ворожі ракети, працює ППО, - Бунечко

29 December 2022, 09:11

В Житомирській області 29 грудня після 6:00 була оголошена повітряна тривога, яка станом на 9:10 триває.

О 8:10 начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що існує загроза масованого ракетного удару з використанням стратегічної авіації ворога та закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги і залишатися в укриттях.

Командування Повітряних сил ЗСУ о 8:31 попередило про масовану ракетну атаку та можливу роботу ППО по всій країні.

«Після нічної атаки дронів-камікадзе, ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Крім того, спостерігається висока активність тактичної авіації окупантів. Робота протиповітряної оборони можлива по всій території держави», - йдеться у повідомленні.

Наступне повідомлення від начальника Житомирської ОВА було о 8:43: «Зафіксовано проліт ракет над Житомирщиною. Працює ППО».

За кілька хвилин Віталій Бунечко інформував про «захід ракети на Житомирщину».


Повітряна тривога оголошена в усіх областях України, в деяких вже є інформація про збиття російських ракет і успішну роботу ППО.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2022 року після 8:00 по всій території України була оголошена повітряна тривога: мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про запуск ворожих ракет з півночі, а начальник ОВА попередив, що у зв’язку із загрозою ракетного удару буде відключене електропостачання. в Коростені о 9:18 чули два вибухи, о 9:37, начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що вибухи на Житомирщині – вдала робота ППО. Згодом мер Коростеня Володимир Москаленко поінформував, що на території громади є влучення російської ракети, електропостачання відключене. Після відбою повітряної тривоги, яка тривала більш ніж 4 години, начальник ОВА розповів, що по Житомирській області випустили дві ракети, одну з яких збили, жертв та постраждалих немає.

Загалом через ворожі обстріли 16 грудня суттєво збільшився дефіцит електроенергії, аварійні відключення були запроваджені в усіх областях України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Бунечко ракета ППО 
Матеріали по темі