Суспільство

Над Житомирською областю підрозділ ППО ДШВ збив російську крилату ракету Х-555

29 December 2022, 15:59

Підрозділом ППО ДШВ збито російську крилату ракету над Житомирщиною.

Про це 29 грудня повідомляє служба зв'язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«Сьогодні 29 грудня, під час масованої ракетної атаки по всій території України російським агресором з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування, зенітним ракетним підрозділом Десантно-штурмових військ у взаємодії з іншими силами та засобами ППО сил оборони України, в небі над Житомирщиною збито крилату ракету Х-555», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стратегічна авіаційна крилата ракета була спрямована по об'єктах критичної інфраструктури, однак була своєчасно виявлена та знищена захисниками України.

Зауважимо, що 29 грудня крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 були запущені по Україні із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря.

Нагадаємо, за інформацією начальника ОВА Віталія Бунечка, в Житомирській області завдяки блискучій роботі ППО 29 грудня під час ворожої ракетної атаки не постраждав жоден об’єкт інфраструктури. Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що 29 грудня по Україні було випущено 69 російських крилатих ракет, наші захисники 54 з них. Уламки ворожих ракет було виявлено у Малинській та Коростенській територіальних громадах Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області 29 грудня 2022 року після 6:00 була оголошена повітряна тривога, яка тривала майже п’ять годин, близько 9:00 начальник ОВА Віталій Бунечко інформував про проліт ракет над Житомирщиною та роботу ППО. В Житомирі та в інших районах області 29 грудня близько 9:30 чули звук пролітаючої ракети, згодом з’явилася інформація про звуки вибухів, але о 10:00 начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко заспокоїв, що це працює ППО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл ракета ППО ДШВ  
Матеріали по темі