Суспільство

Нічних богослужінь у церквах Житомирської області не буде, а 7 січня біля храмів працюватиме близько 300 поліцейських

6 January 2023, 11:18

У прийдешні вихідні у храмах громад Житомирської області відбудуться релігійні богослужіння. Правоохоронці області нестимуть службу в посиленому режимі для забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян.

Про це 6 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, різдвяні релігійні заходи відбудуться у понад 400 населених пунктах регіону. Богослужіння пройдуть у 462 храмах. Очікується, що участь у церковних відправах візьмуть понад 14 тисяч вірян», – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що, попередньо, різдвяні богослужіння відбуватимуться лише у денну пору 7 січня. У нічний час, з 6 на 7 січня, відкритих для громадян відправ не заплановано.

Тож до охорони публічного порядку залучатимуться близько 300 поліцейських. Патрулі будуть наближені до храмів і максимальна увага правоохоронців буде зосереджена на забезпеченні громадського порядку у місцях релігійних заходів та поблизу культових споруд.

Поліцейські Житомирщини нагадують полісянам про безумовне дотримання комендантської години у регіоні – з 00:00 до 05:00 ранку. У цей час цивільним заборонено перебувати на вулицях.

«Не ігноруйте сигнали повітряних тривог. Якщо почуєте сирени, поспішіть до найближчого укриття», – закликають у поліції.

У разі запланованих поїздок власним автотранспортом у прийдешні вихідні, жителів області просять звернути увагу на погодні умови та дорожню обстановку та закликають обов’язково дотримуйтесь визначених правил безпеки.

Як повідомляв Житомир.info, 24 грудня 2022 року в застосунку «Дія» запустили опитування. Людей питають: «Якій даті святкування Різдва ви віддаєте перевагу?». Пропонують чотири варіанти відповіді – 25 грудня, 7 січня, в обидві дати, або «не святкую Різдво». 26 грудня Житомир.info запитував житомирян, яку дату для святкування обирають вони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква храм Різдво  
Матеріали по темі