Події

Погрожував, відбирав гроші й телефони: у Житомирі затримали чоловіка за розбійні напади на дітей

11 January 2023, 12:49

У Житомирі оперативники затримали підозрюваного у розбоях на дітей: чоловік відбирав у підлітків гроші й телефони.

Про це 11 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«2 січня у районі вулиці Короленка невідомий напав на 17-річного юнака, а 4 січня у під’їзді будинку по вулиці Грушевського – на 14-річного підлітка. У дітей чоловік відбирав телефони та гроші. У першому випадку вчасно нагодилась мати потерпілого і нападнику довелось повернути щойно відібраний гаджет та тікати. У другому – захистити дитину на сходах під’їзду було нікому. Його мобільний підозрюваний відразу відвіз у скупку. Отримані за телефон та відібрані у дитини гроші – загалом близько півтори тисячі гривень – витратив на власні потреби», – йдеться у повідомленні.

Сам затриманий цей напад описує так: «Побачив хлопця з пакетом на вулиці, років 14-15. Пішов за ним, він – у магазин, я почекав. Потім за ним у під’їзд будинку і між поверхами, погрожуючи металевою пластиною, сказав віддати мені речі та назвати код до телефона», – розповідає 40-річний житель обласного центру.

Ці дві події спричинили певний резонанс у місті і у соцмережах з’явився опис нападника – чоловік середнього зросту та статури, з вусами і бородою.

Дізнавшись про таке, підозрюваний кардинально змінив зовнішність, поголившись.

«Однак це йому не допомогло, як і інші спроби заховатись. Опрацювавши значний обсяг інформації, у тому числі відеозаписи, ми встановили особу нападника. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності. Увечері 10 січня оперативники доставили його до відділу з мікрорайону Крошні», – розповів начальник т.в.о. Житомирського РУП Віталій Княгницький.

11 січня чоловікові оголошено про підозру у вчиненні розбійних нападів (ч. 4 ст. 187 ККУ). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує ув’язнення від 8 до 15 років.

Окрім названих діянь, слідчі підозрюють чоловіка у низці крадіжок. Також поліцейські вилучили у нього електроінструмент, власника якого нині встановлюють.

Усі дії проводились під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури.

Чоловік розповів, як скоював напади, а також зазначив: якби поліція його не затримала, й надалі нападав би ідео з сайту ГУНП у Житомирській області)

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2023 року в Житомирі на вулиці Короленка невідомий чоловік скоїв напад на дитину: намагався забрати смартфон і гроші та погрожував ножем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій розбійний напад пограбування грабіж дитина підліток телефон затримання вул. Короленка  
Матеріали по темі