Події

У селищі Житомирської області викрили чотирьох браконьєрів, які вполювали дві дикі косулі

16 January 2023, 12:32

Надвечір 14 січня поліцейські сектору реагування Новоград-Волинського райвідділу у селищі Кам’яному Броді зупинили ВАЗівку. У ній, як виявилось, і перевозились докази незаконного полювання – дві туші диких косуль.

Про це 16 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У транспортному засобі знаходились четверо чоловіків. Усі вони жителі місцевої громади, віком від 25 до 38 років. Працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського райвідділу поліції вилучили з ВАЗівки дві гладкоствольних мисливських рушниці ТОЗ 16 калібру. Як з’ясувалося, зброя офіційно не зареєстрована. Також правоохоронці виявили в багажнику пакунки з розфасованими у них тушами тварин. Попередньо, це незаконно впольовані дві дикі косулі», - йдеться в повідомленні.

Пояснювати походження зброї та дичини в автівці чоловіки відмовились. Згодом під час огляду лісової ділянки правоохоронці встановили і місце незаконного полювання. Звідти вилучили рештки вбитих тварин.

Слідчі поліції за погодженням зі Звягельською окружною прокуратурою кваліфікували подію за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) КК України. Тривають експертні дослідження вилученого.

За чинним законодавством за вказані протиправні діяння передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 2 листопада 2022 року у Березівському лісництві затримали 58-річного жителя Станишівської громади з мисливською зброєю та двома впольованими тушами косуль: збитки складають до 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: браконьєр полювання мисливець косуля рушниця поліція 
Матеріали по темі