Фоторепортаж

Ранкові купання на Водохреще у житомирському гідропарку. Фоторепортаж

19 January 2023, 11:33

Зранку 19 січня, у день Богоявлення та Хрещення Господнього, житомирський гідропарк зустрічає неймовірно теплою погодою як для січня та порожніми пляжами. Поодинокі охочі скупатися «розтягнулися» вздовж берегової лінії. Хоча річка і вкрита тонкою кригою, вздовж берега є багато місць, де люди, нехтуючи безпекою, занурюються у воду якомога далі від сторонніх очей.

На вже звичному для міських купань місці ні спеціальних наметів, ні роздягалень цьогоріч не облаштовували, адже на Водохреще масових заходів у зв’язку із їх забороною та воєнним станом у країні цьогоріч не влаштовували.

Не зважаючи на це, зранку є охочі дотриматися традиції й таки пірнути у крижану воду. Переважно це ті, хто робить це щороку.

Гідропарк патрулюють правоохоронці, а рятувальники спостерігають за Тетеревом з території човнової станції.

Ближче до 10 ранку до гідропарку люди почали сходитися більш активно.

Детальніше дивіться згодом у відеосюжеті

Нагадаємо, 19 січня 2022 року у житомирському гідропарку свято Водохреще відзначили богослужінням та традиційним зануренням в ополонку на річці Тетерів. Як зранку житомиряни купалися на Водохреще - дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році традиційні заходи з нагоди Водохреща в Житомирі скасовували через локдаун, але люди самі прорубали ополонку і пірнали в крижану воду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреще купання гідропарк  
Матеріали по темі